Vel 20.000 så Holmenkollrennet i arenaen

Vel 20.000 tilskuere så helgens Holmenkollrenn inne i arenaen, mens like mange opplevde helgens skifest ute i marka, forteller John Aalberg til NTB.

På avslutningsdagen var det først fellesstart over 30 kilometer for kvinner, og deretter spesielt hopprenn med verdenscupleder Anders Bardal på plass.

Særlig søndag var det glissent på tribunene under hopprennet, og flere har i ettertid kritisert arrangørene for at billettprisene var altfor høye

Arrangementssjef Aalberg kunne ikke sammenligne årets tilskuertall med tidligere års tilstrømning til Holmenkollen da vi snakket med ham mandag, for de siste årene har vært spesielle. I fjor var det VM i anlegget med fantastiske tilskuertall. Året før var det prøve-VM, som også var spesielt, og et par år før det, var det ikke fullverdige verdenscuprenn i Kollen på grunn av ombyggingen av hele anlegget og byggingen av ny hoppbakke.

Eldar Rønning vant 50 kilometeren for menn lørdag, mens Marit Bjørgen knuste konkurrentene i kvinnenes 30 kilometer søndag. I hoppbakkene ble det ikke tilsvarende norsk suksess verken i Midtstuen eller selve Holmenkollbakken. (©NTB)