Dragkamp om penger i strålende sol

I nydelig vårsol fastslo statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at det også i 2013 vil bli skyer på himmelen i norsk økonomi.

Lysbakken får ikke møte i regjeringens underutvalg

SVs nye leder Audun Lysbakken får ikke møte i regjeringens underutvalg, slo statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fast da han møtte Lysbakken på regjeringens budsjettkonferanse søndag.

Stoltenberg sa at underutvalget er et regjeringsutvalg, og at det derfor ikke er naturlig at Lysbakken får møte der. SVs nye partileder vil heller ikke få tilgang til regjeringens interne dokumenter.

– Men jeg er helt sikker på at vi finner gode måter å samarbeide på, selv om SVs partileder nå ikke sitter i regjeringen, sa Stoltenberg.

Han la vekt på at det ikke er noen dramatikk i at SV nå har valgt en leder som ikke sitter i regjeringen. Stoltenberg skisserte at samarbeidet med SVs partileder nå vil foregå ved at han og Liv Signe Navarsete, som er leder i Senterpartiet, vil ha jevnlige møter med SV-lederen.

– Vi vil ha egne møter med partilederne for å avklare viktige saker, sa han. (©NTB)

Deretter var det klart for dragkamp om penger på den rødgrønne regjeringens budsjettkonferanse.

Tradisjonen tro stilte regjeringsmedlemmene i fritidsklær, de fleste i strikkegensere og hverdagsbukser, på budsjettkonferansen på Thorbjørnrud på Jevnaker. Også den nyvalgte SV-lederen Audun Lysbakken kom til konferansen, selv om han nå er ute av regjeringen.

Lysbakken kom sammen med sine nestledere Bård Vegar Solhjell og Inga Marte Thorkildsen rett fra SVs ekstraordinære landsmøte på Lillestrøm.

Stoltenberg viste til at det står bra til i norsk økonomi, mens resten av Europa sliter i kjølvannet av finanskrisen.

– Norge har greid seg bra. Vi har god vekst i sysselsettingen, sa Jens Stoltenberg.

– Faktisk har vi det høyeste antall sysselsatte noensinne, fortsatte han.

Likevel poengtere han at det ikke er slik at den rødgrønne regjeringen kan slippe pengene helt fri i en ellevill pengegalopp.

– Vi er sårbare. Det er ikke slik at himmelen vil være skyfri i 2013, sa han.

Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) redegjorde for at de nå vil begynne arbeidet med å snekre et budsjett for 2013 som skal sikre fortsatt god vekst for landet. (©NTB)