Sterk vekst for Selvaag Bolig

Selvaag Bolig opplevde sterk vekst i 2011 med kraftig økning både i omsetning, solgte boliger og boliger under bygging.

Ved utgangen av 2011 hadde selskapet 1014 boliger under bygging, sammenliknet med 334 ved utgangen av 2010. Selskapet solgte totalt 648 boliger i 2011 sammenliknet med 388 i 2010.

– Fjoråret var godt. Det er stor etterspørsel etter boliger våre satsingsområder i og rundt Oslo, Stavanger og Bergen. I tillegg til å øke salg, har det har vært viktig for oss å få flere boliger i produksjon for å kunne møte markedsutviklingen. Det bygges for få boliger i disse områdene, sier administrerende direktør Baard Schumann.

I løpet av 2011 styrket Selvaag Bolig seg i både Bergen og Stavanger. I august ble eiendomsselskapet Hansa Property Group AS fusjonert inn i Selvaag Bolig. Dette ga Selvaag Bolig kontroll over utviklingstomter i både Bergen og Stavanger. I forbindelse med fusjonen ble Selvaag Bolig også majoritetseier i det Stavangerbaserte boligutviklingsselskapet Bo En AS. På slutten av 2011 kjøpte Selvaag Bolig de resterende aksjene i Bo En AS og døpte om selskapet til Selvaag Bolig Rogaland.

Selvaag Bolig rapporterer både etter løpende avregning og fullførte kontrakter. Basert på løpende avregning, konsernets segmentrapportering, ble driftsinntektene 1,2 milliarder kroner og driftsresultatet (EBITDA) 148,1 millioner kroner. IFRS-tallene, fullførte kontrakter, endte på 309,8 millioner kroner og – 29 millioner kroner i henholdsvis driftsinntekter og driftsresultat. På grunn av sammenslåingene med Hansa Property Group AS og Bo En AS er verken segment- eller IFRS-tallene sammenlignbare med 2010.

– I lys av det store antallet igangsettinger i 2011, ligger selskapet an til en kraftig omsetningsvekst i 2012, sier Schumann.