C. F. Møller Norge AS får ny daglig leder

Christian Dahle er daglig leder for Arkitektfirmaet C. F. Møller Norge AS. Han har inntil nå drevet egen arkitektpraksis i Oslo

Hans referanser kommer derfor til å inngå i og styrke C. F. Møllers samlede referanser i Norge fremover.

Christian Dahle har blant annet solide referanser innenfor konkurranser og boligbygg. I tillegg kommer en sterk kunstnerisk hånd og et inngående kjennskap til det norske markedet. Han er utdannet sivilarkitekt og har siden 1998 drevet egen praksis, senest Dahle & Breitenstein AS.

Som daglig leder er Christian Dahle faglig ansvarlig for C. F. Møller i Norge og den øverste ansvarlige for kontoret overfor C. F. Møller Holding.

Arkitektfirmaet C. F. Møller er blant tungvekterne i Norden med over 325 ansatte og er i Norge mest kjent for to store oppgaver: Bislett Stadion og Akershus Universitetssykehus i Oslo. C. F. Møller opprettet prosjektkontor i Oslo i 1995 og vant den internasjonale konkurransen om nye Bislett Stadion i Oslo. I dag har prosjektkontoret vokst til et datterselskap med 37 ansatte.

For tiden arbeider arkitektkontoret i Oslo blant annet med:

* byggingen av Kristiansund Opera- og Kulturhus, som skal danne rammene om Norges eldste opera fra 1805

* et 90.000 m2 nytt skulpturelt høyhus og forretningsbygg på den gamle postterminaltomten midt i Oslo for KLP Eiendom

* ferdigstillelse av restaureringen av en av Oslos fineste bygninger Domus Media med aulasalen og professorboligen for Universitet i Oslo

Nylig vant arkitektkontoret konkurransen om en 10.000 m2 sengefløy samt nytt hovedinngangsparti til Diakonissestiftelsen Ny Haraldsplass i Bergen.

Det er derfor en solid ordrebok, som Christian Dahle kommer til å arbeide med - foruten å tilføye sine egne sterke boligreferanser og kompetanser til en bredere satsning på det norske markedet for boligbygg.