SealTech tror på sprøytesuksess

SealTech varsler nå at de trapper opp satsingen på Striling Lloyds sprøytemembraner.

Det er drøyt et år siden SealTech inngikk avtalen med den membrangiganten Stirling Lloyd som ga dem enerett produktene deres i Norge. Erfaringene med den britiske sprøytemembranen så langt er gode.

- Det er en vanvittig robust membran som er vanskelig å punktere. Når den sprøytes på er heller ikke detaljer lenger noe problem. Det blir en sømløs påføring uten noen skjøter. I tillegg har den høy vedheft til underlaget som eliminerer krypvannsproblematikk, sier drift- og prosjektleder Owe Svensson i SealTech til Byggeindustrien.

Det finnes andre sprøytemembraner på markedet, men de er bygget opp på en annen måte. Stirling Lloyd baserer løsningene sine på råstoffet Methyl Metacrylat (MMA).

SealTech har i første omgang valgt å satse på to av Stirling Lloyds produkter; Decseal og Integritank.

Integritank
Integritank er et membransystem som brukes på konstruksjoner som skal graves ned og tildekkes, horisontalt eller vertikalt.

- Vi har brukt det på fire prosjekter i Norge hittil. Vi startet i fjor på et dekke over et parkeringshus hvor det skulle etableres grøntarealer. Dessuten brukte vi det på en stor jobb vi gjorde for Veidekke ved prosjektet, Marienfryd Trinn 2. Vi har ikke hatt et problem på de prosjektene vi har brukt det på, forteller Svensson.

Membranen er gjennomherdet på 45 minutter, noe som tilsier kontinuerlig utførelse. Ifølge SealTech er det under gode forhold mulig å legge inntil 1.000 kvadratmeter på en dag.

Et annet viktig poeng er at membranen kan sprøytes i nesten alle temperaturer. I vinter ble den blant annet lagt utendørs i 16 minusgrader.

Decseal
Mens Integritank allerede har vært i bruk på norske byggeplasser en stund, er Decseal vesentlig ferskere. Begge systemene er bygget på samme MMA-lest, men bruksområdene er forskjellige. Decseal-systemet er nemlig beregnet for parkeringsdekker.

Systemet består av en primer, sprøytemembran og et eget dedikert slitedekke på toppen. Decseal systemet kan også forsterkes slik at det tar opp store bevegelser i konstruksjonen uten å miste effekten.

- Vi ser også at det er stor interesse for å bruke bare slitelaget uten membranen. Det har en høy slitestyrke og kan legges med et utvalg farger både på betong, støpeasfalt og vanlig asfalt. Det er sklisikkert, slitesterkt samt raskt å påføre. Systemet er ved eventuelle skader enkelt og raskt å reparere.

SealTech har brukt systemet på ett parkeringshus frem til nå, men forteller at flere står for tur utover året.

Volumvekst
Selv om Stirling Lloyd-produktene har vært på markedet en stund, er det først nå de virkelig begynner å markedsføre produktene mot flere enn bare entreprenørene. Svensson forteller at de kommer til å bruke mye tid fremover på å jobbe opp mot konsulentene.

- Vi venter en betydelig økning av volumet fremover fordi disse membranene løser så mange av de tradisjonelle problemene med vanntetting, sier Svensson.

I Sverige har de satset på to av de andre Stirling Lloyd-membranene som benyttes til bruer og tunneler, og SealTech forteller at disse også disse blir tilgjengelig her til lands på sikt.

Svensson forteller at bromembranen Eliminator, som allerede er godkjent av Veidirektoratet/Statens Vegvesen til bruk på brodekker, trolig kommer på det norske markedet på forsommeren.