Ny batteridrevet kjøregressklipper

Husqvarna har verdenspremiere på sin første batteridrevne kjøregressglipper.

Den nye batteriserien fra Husqvarna blir nå lansert over hele verden. Serien består av i alt syv håndholdte maskiner med tilbehør. Flaggskipet er imidlertid Husqvarnas første frontmonterte batteridrevne rider - Rider Battery.

– Vi er veldig spente. Dette markerer et nytt kapittel for kjøregressklippere, sier Oddmund Ihle, produktansvarlig i Husqvarna Norge.

Rider 111B er Husqvarnas letteste bensindrevede kjøregressklipper for hjemmebruk, og vil bli verdsatt for sin enkle bruk, ergonomi, effektivitet og komfort.

Den nye rideren bygger på samme vektoptimaliserte plattform, men med helt nye tekniske løsninger på innsiden. Den er laget for den miljøbevisste huseieren og har ingen direkte utslipp. Med svært lavt støynivå er det kun din velstelte hage naboen har mulighet til å irritere seg over.

– Miljøaspektet satt til side, dette er en kjøregressklipper med høy ytelse. Målet har vært at batteriserien skal ha minst samme ytelse som de bensindrevne modellene. På mange måter har den også overgått sine bensindrevne slektninger. Med full tank kan du i gjennomsnitt klippe i 90 minutter, akkurat det samme du får fra et fullt oppladet batteri, sier Oddmund Ihle.

Takket være den innovative plattformen tilbyr Rider Battery den samme gode manøvrerbarheten som man finner i 111B-modeller, noe som betyr god håndtering på trange områder, skråninger og i møte med hindringer. Det frontmonterte klippeaggregatet og lave tyngdepunkt øker kjøregleden og gir økt stabilitet og godt grep til underlaget.

– Med utgangspunkt i en allerede lett kontruksjon har vi utviklet vår egen topp moderne batteridrevne rider. En perfekt maskin du vil bli glad i både før og etter at du starter motoren, sier Oddmund Ihle.

Dette er den nye Rider Battery
• En grønttenkende gressklipper - for en grønn plen: Ingen forurensning når du kjører, ingen motorolje, lave driftskostnader og enkelt vedlikehold. Den yter som en bensindrevet gressklipper uten å bruke bensin.
• Fremragende manøvrerbarhet: Frontmontert klippeaggregat, rammestyring og stor ytelse.
• Stillegående i bruk: Med Rider Battery bestemmer du selv når det er tid for å klippe gresset – ikke naboene.
• SavE: Husqvarnas egen energisparingsmodus. Optimaliserer bruken for å få mest mulig ut av både innsats og batteri.
• BioClip: Rider Battery etterlater seg ikke noe annet enn et tynt lag med kuttet gress. Dette trekker inn i plenen og fungerer som effektiv gjødsel.

Les også om nye, nabovennlige hageprodukter.