Lover å starte arbeidet med ny togtunnel

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa lovet på en jernbanekonferanse onsdag at arbeidet med en ny jernbanetunnel under Oslo skal settes i gang straks.

- Kapasiteten gjennom Oslo må økes. Det er en viktig forutsetning for å kunne løse fremtidens transportbehov i Østlands-området. Jernbaneverket vil, sammen med Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, i nærmeste fremtid få i oppdrag å utarbeide en konseptvalsutreding for ny Oslo-tunnel, sa Kleppa.

Ministeren kom med uttalelsene etter at NSB-sjef Geir Isaksen samme dag hadde uttalt til Aftenposten at en ny Oslo-tunnel er en nødvendighet for å kunne håndtere flere reisende med kollektivtrafikken.

I etterkant av transportetatenes forslag til ny Nasjonal transportplan ble det sådd tvil om arbeidet med en ny tunnel skulle starte snarest eller om andre prosjekt skulle prioriteres.

- Ny Nasjonal transportplan skal behandles våren 2013, men jeg mener det er så åpenbart at denne utredningen trengs, både av hensyn til T-banedrift og tog, at den må vi bare sette i gang nå, sa Kleppa ifølge Aftenposten.