Norgeshus-gründer gir seg

Norgeshus-gründeren Karl Dagfinn Båtvik (70) trekker seg nå fra livsverket sitt hvor han de senere årene har vært senioringeniør for å gå over i pensjonistenes rekker.

Dermed er en lang karriere som boligbygger over hvor det største huset var Norgeshus.

Dagfinn Båtvik fylte 70 år i januar og har nå bestemt seg for å trappe ned. Han sitter i styret og stikker jevnlig innom bedriften for å holde seg oppdatert som han synes er viktig. Og han blir ikke arbeidsledig. Han har vært en engasjert mann lokalt på Melhus innen gammeldansklubben, idrettslag, svømmeklubb samt jeger- og fiskerforening. Dessuten er han og kona glade i å reise. Nå kaller også sanitetsforeningen.

Han etterlater seg en av landets mest vitale boligkjeder, Norgeshus, med hovedkontor på Melhus i Sør-Trøndelag. Her er sønnen Dag Runar sjef og den andre sønnen, Ben Asgeir, markedssjef, mens datteren Kjellrun er kurs- og konferanseansvarlig. Bedriften har 44 ansatte og rundt 100 forhandlere.

Yrkeskarrieren begynte imidlertid på sjøen som fisker, men en kranglete rygg sendte han på land hvor han ble bygningssnekker. Båtvik videreutdannet seg til ingeniør på kveldsskole. Han tok utfordringen da ferdighusfirmaet han jobbet i, gikk konkurs. Sammen med en kompanjong fikk han med seg12 byggmestre og dannet Idecon som senere skiftet navn til Norgeshus. De fikk bakrusen etter jappetiden rett i fleisen. Kompanjongen ga seg etter ett år og seks av byggmestrene gikk konkurs. Men Båtvik tok tak i aksjene fra konkursboene.

For seks år siden overlot han firmaet til barna sine. Samtidig ble de seks gjenværende byggmester-eierne kjøpt ut, og Norgeshus ble en ren familiebedrift.

Kvalitet er i følge en artikkel i Trønderbladet viktig for Dagfinn Båtvik. – Vi har ennå ikke havnet på TV2 hjelper deg. Bedriften skal drives så profesjonelt at den slipper det, sier han til lokalavisen.