Ny handelspark i Töcksfors

I 2011 la Ola Nordmann igjen 11,5 milliarder på dagsturer til utlandet. 29. mars åpner Töcksfors Handelspark enda 22.000 m2 som skal kjempe om nordmenns lommebøker.

Grensehandelen fra Norge til Sverige har økt dramatisk de siste årene og fortsetter bare å øke. Helt ferske tall fra SSB viser at nordmenn handlet for 11,5 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i 2011. 95 % av disse turene gikk til Sverige. Dette er en økning på 9 prosent fra 2010. nå vil norskeide Conceptor Eiendomsutvikling gjerne ha større del av denne kaken.

En handelspark på over 60.000 m2 er godkjent for utbygging, og første byggetrinn åpner 29. mars. Datoen er ikke tilfeldig: påsken er nærmest blitt en nasjonal utvandringsuke. Handelsparken har som mål å omsette for til sammen 700 millioner kroner det første året så det er viktig å få en god start.

Tall fra Transportøkonomisk institutt viser at nordmenn i privatbiler gjorde 5,1 millioner grensepasseringer i 2011. Det tilsvarer at nesten hver eneste nordmann krysset grensen.

- Det er en myte at det er Harry som handler i Sverige, forteller Fredrik Jakobsson, som sitter i konsernledelsen i Conceptor AS. Det gjenspeiles også i butikkutvalget i den nye handelsparken. – Her skal det selges sportsutstyr, luksussenger, klesmerket GANT skal ha en butikk, sammen med helsekost, apotek, dyrebutikk og en egen butikk for bilutstyr. Det vil selvfølgelig også være en enorm matbutikk og en godteributikk. Så her er det noe for enhver smak.

Handelsparken ligger nær Oslo, og når den nye E18 er ferdig utbygd vil det kun ta en time å kjøre. Dette tror Jakobssen vil være forlokkende for Osloborgere.

Den nye retailparken skiller seg ut ved at det er et felles parkeringsområde, mens butikkene er store og frittstående. Det innebærer betraktelig lavere felleskostnader og fører til at leien av lokalene ligger ca. 30 % lavere enn i et vanlig kjøpesenter. Leietagerne kan dermed tillate seg større butikker med høyere varetrykk, og dette vil gjøre det mulig med enda lavere priser.