Gaustatoppen Lodge, bygg E

Gaustatoppen Lodge, bygg E

Sted: Gaustablikk ved Rjukan

Prosjekttype: Leilighetshus med 15 fritidsleiligheter. Totalt inneholder Gaustatoppen Lodge nå 69 leiligheter fordelt på fem bygg.

Totalentreprisekostnad eks mva: 32 millioner kroner

Byggherre: Gaustatoppen Lodge

Byggeledelse: Vidar Tveiten

Totalentreprenør:
A til Å Entreprenør

Arkitekt: Narud Stokke Wiig Arkitekter og Planleggere

Rådgivere: RIB, RIV og RIBr: Sweco - RIE: Forenede Montører Notodden

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeider: Brødrene Alseth - Rørlegger: Notodden Rørlegger-
forretning - Elektro: Forenede Montører Notodden - Ventilasjon: GK Norge - Blikkenslager: Vaa-Montasje - Skifer/naturstein: BK Anlegg - Sparkling/trinnlyd: BWH Gulvavretting - Taktekking: Membranteknikk - Parkett: Parkett-Håndverk - Byggevarer: Byggmakker Rjukan - Prefab betongtrapper og hulldekker: Nor Element - Plattendekker: Systemblokk Telemark - Kjøkken: Drømmekjøkkenet - Takkonstruksjon: Ringsaker Takelementer - Trapper innvendig: Skrindebakke Hus og Hyttebygg - Vinduer: Norgesvinduet - Heltredører: Haugen Treindustri - Ståldører: Daloc - Limtre: Sørlaminering - Peisovner: Villa Sol og Varme - Royalimpregnerte takbord: Møre Tre - Skifer: Sigvartsen Steinindustri - Baderomskabiner: Norac - Låssystem: Rjukan Lås- og nøkkelservice - Peisarbeider: Bamsestein - Limtre: Sørlaminering - Innvendige trapper: Skrindebakke

A til Å Entreprenør AS har ferdigstilt et nytt hus med 15 fritidsleiligheter for Gaustatoppen Lodge AS. De siste årene er det bygget nesten 70 leiligheter i prosjektet og flere ligger i løypa.

– Gaustatoppen Lodge har så langt vært en stor suksess. Nøkkelen ligger i beliggenheten med mye sol, fantastisk utsikt og umiddelbar nærhet til skibakker og turterreng. I tillegg kommer gode materialvalg og gjennomført kvalitet levert av en kjempebra entreprenør. Vårt regnestykke i prosjektet kunne sikkert vært bedre, men hadde vi gått litt ned på kvalitet tror jeg det hadde vært vanskelig å selge nesten 70 leiligheter. Vi selger bra fordi folk føler de får det lille ekstra, sier Jostein Haugen, prosjektleder og medeier i utbyggings-
selskapet Gaustatoppen Lodge AS.

Gaustatoppen Lodge er tegnet av Narud Stokke Wiig Arkitekter as. Både arkitekt, entreprenør og brorparten av de andre aktørene som har vært involvert i planlegging og bygging av det siste leilighetshuset, har fulgt Gaustatoppen Lodge siden oppstarten i 2007.

69 leiligheter ferdig
Gaustatoppen Lodge inneholder nå 69 leiligheter fordelt på fem leilighetshus. Ifølge Jostein Haugen har de solgt 13 av 15 leiligheter i siste blokka, og de neste månedene kommer de til å rette fokus på salget av ytterligere ett hus med 15 leiligheter. Går alt som planlagt kan A til Å Entreprenør starte betongarbeidene på neste bygg allerede i midten av april.

– Ideelt sett hadde det nok vært mest fornuftig å vente ett år med byggingen slik at vi kanskje kunne solgt flere leiligheter før oppstart. Samtidig gjenstår bare denne blokka i dette byggetrinnet, og med tanke på de som allerede har kjøpt hadde det vært positivt at byggeaktiviteten blir avsluttet så raskt som mulig. Vi har i tillegg bygget ferdig parkeringskjelleren til den neste blokka, og har dermed investert en del penger allerede. Det blir spennende å se hva vi kan få til av salg de neste to månedene, sier Haugen.

Hvis markedet fortsetter å spille på lag med utbygger kommer det flere lodge-hus i årene fremover. Disse skal bygges høyere opp på utbyggingsområdet, og vil derfor først kreve en ny runde med vei og infrastrukturbygging.

– Det ligger nok an til et lite opphold i leilighetsbyggingen etter at vi er ferdige med siste huset i det pågående byggetrinnet. Vi får se hvordan markedet utvikler seg, men jeg har veldig stor tro på at fjellfolket vil fortsette å etterspørre leiligheter med slike kvaliteter, sier Haugen.

Hektiske ni måneder
Rundt ni måneder har A til Å Entreprenør brukt på byggingen av det siste huset med 15 leiligheter. Totalentreprenørens kontrakt hadde en verdi på 32 millioner kroner eksklusive moms. Byggeindustrien treffer prosjektleder Bård Lien og formann Kjetil Øygarden midt i en meget hektisk sluttspurt. Lien må nok en gang konstatere at byggetiden har vært den store utfordringen i prosjektet. Prosjektlederen forteller at de denne gangen måtte vurdere ulike tiltak som kunne korte ned byggetiden. Løsningen ble prefabrikkerte takelementer fra Ringsaker Takelementer.

– Ringsaker Takelementer levert og monterte hele takkonstruksjonen i løpet av seks dager. Det sparte oss for masse tid og kvaliteten på leveransen er det ingenting å si på, sier Lien. Kjetil Øygarden legger til at det hadde vært veldig vanskelig å komme i mål til planlagt tid hvis de skulle brukt 6-8 uker på å bygge takkonstruksjonen selv.

Lien påpeker også at innsparte uker kan være ekstra avgjørende når man bygger på 1000 meters høyde.

– Her oppe kan man strengt tatt få full vinter fra midten av oktober. Derfor er det viktig å ruste seg litt for det. I høst og vinter har vi imidlertid vært veldig heldige med byggeværet, sier han.

Fornøyd prosjektleder
Lien er godt fornøyd med gjennomføringen av det siste leilighetshuset og mener de igjen har klart å levere den kvaliteten byggherre etterspør.

– Det har blitt gjort en kjempejobb i dette prosjektet. En viktig faktor er et godt samspill mellom formann og bas. De har hele tiden vært ”hands on” på det som skjer og det er alfa omega for resultatet, avslutter Lien.

Tekst og foto: Ådne Homleid


Flere prosjekter