Vellykket avgrensning av Skrugardfunnet

Statoil fullfører nå boringen av en avgrensningsbrønn i Skrugardfunnet i Barentshavet. – Det positive resultatet bekrefter grunnlaget for utbygging av Skrugard og Havis, sier feltutbyggingsdirektør for Skrugard.

Funnet fra brønnen viser at ressursanslaget for Skrugardfunnet er noe høyere enn tidligere antatt.

– Det positive resultatet bekrefter grunnlaget for utbygging av Skrugard og Havis. Dataene og væskeprøvene innhentet fra brønnen er svært verdifulle i arbeidet vårt for å etablere en robust utbyggingsløsning for området og målet vårt om å utvikle Barentshavet til et kjerneområde for Statoil, sier feltutbyggingsdirektør Erik Strand Tellefsen for Skrugard i en pressemelding.

Avgrensningsbrønnen bekrefter det tidligere volumanslaget for Skrugardfunnet, og det samlede ressursanslaget for Skrugard- og Havis-strukturene, på mellom 400-600 millioner fat utvinnbar olje.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene av den første avgrensningsbrønnen på Skrugard. Alle funn er i samsvar med våre forventninger. Vi vurderer nå videre leteboring i området, sier letedirektør Knut Harald Nygård for Skrugard-området.

Skrugard/Havis blir den nordligste feltutbyggingen på norsk sokkel så langt.