Lederskifte i Risa AS

Etter 13 år takker Bjørn Risa av som daglig leder i Risa AS og går over til stilling som konsernsjef i Risa-konsernet. Trond Viding Tvedt overtar som ny daglig leder. 

- Dette er en gledens dag og en forsterkning både for Risa AS og for Risa-konsernet, sier Bjørn Risa.

I dag skapes det historie på Nærbø når Bjørn Risa gir fra seg stafettpinnen til Trond Viding Tvedt etter det han beskriver som 13 fantastiske år i Risa AS. For første gang i bedriftens 63-årige historie er det en utenfor familien som ansettes i toppstillingen.

- Det er overhodet ingen dramatikk i dette lederskiftet, tvert imot er det et resultat av en nøye planlagt og godt gjennomtenkt prosess, sier Bjørn Risa.
Når han nå tar steget opp til konsernnivå, er det ut fra et ønske om å bli en enda tydeligere og mer handlingsorientert eier og konsernsjef.

Dedikert eier og konsernsjef
Risa AS har vokst til å bli en av landets største graveentreprenører. Å lede selskapet er mer enn en fulltidsstilling, som krever stort fokus. Samtidig er det fire andre selskaper i konsernet, med hver sine forretningsområder. Det er der Bjørn Risa skal ha sitt fokus fremover. For å synliggjøre rollen går Bjørn Risa i tillegg inn som styreleder i alle selskapene. Styret i Risa-konsernet blir som før med Geir Worum, Arne L. Økland og Kari Nag.

- Å være en dedikert og driftsorientert eier krever overblikk og handlingsrom. Dette lederbyttet er en forsterkning, som vil gi meg det handlingsrommet jeg trenger til å være sparringspartner mot de ulike selskapene og til å smale inn blikket på konsernet sine fem forretningsområder, sier han og legger til:

- Jeg er sikker på at dette faller i god jord og at både ansatte og kunder vil oppfatte dette som et løft.

Lang erfaring fra anleggsbransjen
Ny daglig leder Trond V. Tvedt har vært ansatt i Risa AS siden august 2010, som regionssjef for avdeling Nord. I februar 2011 tok han over som driftssjef i Risa AS.

Trond V. Tvedt kommer opprinnelig fra Skudeneshavn på Karmøy, er 47 år og bor på Bryne. Han har både teknisk og økonomisk utdanning, og har bred kompetanse og lang erfaring fra anleggsbransjen i inn- og utland. Han har jobbet blant annet for Veidekke ASA i 12 år og for Peab AS i 11 år.

Styret og Bjørn Risa er enige om at det nå er riktig å la en ny leder ta selskapet videre.

- Jeg skal videreføre de gode verdiene i selskapet og bygge videre på det som Bjarne og Bjørn Risa har skapt. Vi skal fortsatt levere topp kvalitet, gjøre våre kunder fornøyde og skape trygge arbeidsplasser. Jeg ser et stort potensiale for Risa AS i tiden fremover, sier han.

Konsolideringsfase
Risa-konsernet omsetter i dag for 1,6 milliarder kroner, fordelt på 730 ansatte.

- Det har vært 13 spennende år med stadige endringer på grunn av stor vekst og tilpasninger til markedet. Det er dette vi bygger videre på når vi nå går inn i en konsolideringsfase der selskapene skal få lov til å puste litt. Vi skal fremdeles skape vekst og trygge arbeidsplasser, men det er vi skodd for uten behov for investeringer. Konsernet har et potensiale til å omsette for to milliarder kroner innen de neste tre årene, slår konsernsjefen fast.

Stor tro på den nye Risa-lederen
- Vi har stor tillit til Tvedt og til det valget vi har gjort. Han er grundig, nøyaktig og ikke redd når det blåser. Han representerer akkurat den kompetansen vi trenger. Markedet er i endring, juss og dokumentasjon spiller en stadig større og viktigere rolle i prosjekter. Det han tar med seg inn i organisasjonen av kompetanse og erfaring vil bli en nøkkel til suksess, sier Bjørn Risa.