Finsk anleggsentreprenør kaster kortene

Alpha Veg AS som er en datterbedrift av det finske anleggsmaskinkonsernet Destia, er konkurs. Statens vegvesen må ta over brøytingen i Nord-Troms fra lørdagen av, skriver Framtid i Nord.

 

Det er Destia selv som skriver dette i en pressemelding på deres nettsider.

Årsaken til konkursen er ifølge Destia selv at de har inngått for lange og ulønnsomme kontrakter i Nord-Norge.

Det finske selskapet velger å fokusere på sine oppgaver i Finland og er dermed ferdig i Norge etter rundt tre års drift.

- Vi hadde en visjon om å prøve å skape lønnsom drift også i Norge. Etter tre år med ulønnsom drift, må vi dessverre innse at vi ikke har lyktes å innfri våre forventninger, sier administrerende direktør Hannu Leinonen.

Alpha Veg AS har blant annet ansvaret for brøytingen i Lyngen og Storfjord, samt deler av Balsfjord og Tromsø. Statens vegvesen skal stå klare til å ta over brøytingen fra lørdag morgen.

Destia skulle bare ha 69 millioner kroner for jobben over fem år, mens konkurrentene ga anbud som lå 50-60 millioner kroner over Destias pris.

Alpha Veg AS som er en datterbedrift av det finske anleggsmaskinkonsernet Destia, er konkurs. Statens vegvesen må ta over brøytingen i Nord-Troms fra lørdagen av, skriver Fremtid i Nord.

Les mer i Framtid i Nord:

http://www.framtidinord.no/article528244.ece