Samarbeidsavtale mellom Mesta og Vete

Mesta Drift Bane, som har kjøpt varelageret med maskiner, verktøy og utstyr fra konkursboet til Strukton Rail, og Vete Signaltjenester AS signerte tirsdag en langsiktig samarbeidsavtale.

Om Vete Signaltjenester AS

Vete Signaltjenester AS er et nytt selskap som ble etablert i februar av tidligere ansatte i Strukton Rail. Selskapet har 17 ansatte og har spesialisert kompetanse innen signal og sikkerhet på bane. Selskapet har hovedkontor i Skedsmo på Romerike og er i tillegg lokalisert på Hamar, Brandbu, Otta, og i Trondheim. Richard Bednar er daglig leder i selskapet.

Om Mest Drift Bane
Banesatsingen i Mesta Drift startet i 2010 og produktene som tilbys er fjell- og tunnelsikring, sporflytting, arbeider innen elektro og kjøreledning, plattformforlengelser, skogrydding, telemaster, vedlikehold av bruer med mer.

Baneavdelingen i Mesta Drift ledes av prosjektsjef Terje Nitschke. I 2012 forventes Mesta Drift Bane å omsette for 120 millioner kroner og antallet ansatte forventes å øke fra 50 til over 80 i løpet av året.

 

Avtalen omfatter samarbeid om framtidige baneprosjekt for Jernbaneverket og andre banekunder.

Vete Signaltjenester AS er et nystartet selskap med spisskompetanse innen signal og sikkerhet på bane. Selskapet ble etablert i februar av tidligere ansatte i Strukton Rail. Selskapet har 17 ansatte og har spesialisert kompetanse innen signal og sikkerhet på bane. Mesta Drift Bane tilbyr de fleste andre produkter innen bane, slik at Mesta Drift Bane og Vete har utfyllende kompetanse.

Samarbeidsavtalen skal styrke begge parter og gjør det lettere for partene å tiltrekke seg nye kompetente medarbeidere.

- Dette er en viktig samarbeidsavtale for Mesta Drift Bane. Gjennom samarbeidet med Vete får vi tilgang til viktig kompetanse som gjør at vi dekker hele fagfeltet innen en entreprise for Jernbaneverket og blir en totalleverandør, sier regiondirektør øst Bjørn Aage Innstrand i Mesta Drift.

Mesta Drift Bane har kjøpt varelageret med maskiner, verktøy og utstyr fra konkursboet til Strukton Rail.

- For Vete er dette en god avtale. Mesta er et stort selskap med bred kompetanse og meget god soliditet. Gjennom avtalen får vi tilgang til viktig verktøy og utstyr, noe som er meget viktig for oss, sier daglig leder Richard Bednar i Vete Signaltjenester.

Mesta Drift Bane har ansatt flere tidligere medarbeiderefra Strukton Rail. Sammen med etableringen av Vete innebærer det at om lag 30 personer raskt har fått nye jobber etter konkursen.