Varden bygger USA-ambassade

Varden Entreprenør skal sammen med det Chicago-baserte entreprenørselskapet Walsh Construction bygge ny amerikansk ambassade på Huseby i Oslo. (Bildekarusell)

Varden Entreprenør ble i juni 2011 forespurt om å bistå Walsh i anbudskonkurransen, noe de takket ja til. Walsh Construction ble så i september tildelt milliardkontrakten, i konkurranse med andre amerikanske entreprenørselskaper.

Nå har Varden inngått en avtale med Walsh om den administrative gjennomføringen av prosjektet.

- Vi har en rådgiverkontrakt med Walsh. Vi stiller med personer som tar ulike roller i prosjektledelsen, sier daglig leder Tor G. Unneland i Varden Entreprenør til Byggeindustrien.

- For oss er dette en mulighet til å være med på et annerledes prosjekt med en aktør fra en annen kultur enn den vi er vant med. Samtidig er det en fin mulighet til å få bygget opp vår organisasjon, legger han til.

Varden Entreprenør ble startet i april 2008 av Nils H. Stenhammer og Unneland.

- Vi har hatt flere jobber for den amerikanske ambassaden, så vi er ikke ukjent med kunden, sier Unneland.

Selskapet har åtte ansatte, og det tallet øker til 11 i juni. Varden ønsker også å oppbemanne ytterligere. I tillegg til den amerikanske ambassaden gjennomfører Varden nå en totalrehabilitering av Bjerke videregående skole.

Ambassadeprosjektet er planlagt med oppstart senvinter 2012 og byggetiden er ca. 34 mnd.