Lindab overtar deler av Plannja

Lindab har inngått en avtale om å kjøpe mesteparten av Plannjas organisasjon for prosjektsalg.

Virksomheten som er overtatt, hovedsakelig beliggende i Luleå i Sverige, består i hovedsak av produksjon av sandwichpaneler og høyprofil og sysselsetter ca 50 personer.

Virksomheten omsatte for ca 150 MSEK innenfor det industrielle segmentet på de nordiske markedene i fjor og er en av de markedsledende produsentene av sandwichpaneler i regionen.

Peter Andsberg, Forretningsområdesjef Lindab Building Components, kommenterer; - Sandwichpaneler kompletterer vårt tilbud perfekt og gir oss store muligheter til å vokse i Norden. Sandwichpaneler har store fordeler både innenfor energieffektivisering og for å forenkle selve byggeprosessen. Ettersom det finnes en tydelig politisk målsetning i Europa om å få ned energiforbruket i bygg, er vekstpotensialet for energibesparende bygg større enn for byggmarkedet samlet sett. Dessuten kan vi med dette tilby våre kunder en løsning som er rask og enkel å montere, noe som er helt i tråd med vår grunnleggende filosofi om å bidra til å forenkle byggingen.

Administrerende direktør og konsernsjef David Brodetsky, legger til; - Dette er et kjøp som er strategisk riktig for Lindab Building Components i Norden framover. Sandwichpaneler er et etterspurt produkt og er allerede inkludert i vårt sortiment via tredje part. Nå kan vi utvide vårt tilbud med egenproduserte sandwichpaneler til både nye og gamle kunder på de nordiske markedene, sier han.

Overtagelse av virksomheten er planlagt til den 19 mars.