Veidekke klager på asfaltavvisning

Veidekke varsler at de kommer til å benytte seg av klageretten sin i forbindelse med at de har blitt avvist på tre asfaltkontrakter i Trøndelag. (Oppdatert)

- Vi registrerer avgjørelsen. Vi bestrider dette, og kommer til å benytte oss av klagemuligheten, sier konserndirektør kommunikasjon og myndighetskontakt Kai Krüger Henriksen i Veidekke til Byggeindustrien.

Selskapet har fått frist med å sende inn klage til begynnelsen av mars.

NCC Roads hadde ikke det laveste tilbudet på noen av kontraktene og har ennå ikke bestemt seg for om de vil klage på avvisningen.

- Vi er gitt en frist av Vegvesenet for en eventuell klage i forbindelse med utestengelse og vil forholde oss til den. Vi kan derfor ikke kommentere dette ytterligere, sier kommunikasjonssjef Tor Heimdal i NCC Roads til Byggeindustrien.

- Hva får dette å si for deres virksomhet i Midt-Norge?

- Det vil i førsteomgang bety at vi har kapasitet til å ta på oss oppdrag fra andre kunder. Vegvesenet er en viktig kunde som tradisjonelt står for 30 - 40 prosent av volumet og dermed er med på å gi en stabil drift. En god ordrereserve og høy aktivitet i BA-bransjen gjør at vi likevel har ambisjoner om god aktivitet også i Trøndelag i år, svarer Heimdal.