Veidekke avvises på tre asfaltkontrakter

Veidekke var lavest på tre av fire asfaltkontrakter i Trøndelagsfylkene som ble åpnet tirsdag, men den varslede avvisningen betyr at de går glipp av kontraktene til en verdi av 87,3 millioner kroner.

I forrige uke gikk vegdirektør Terje Moe Gustavsen ut og varslet at NCC Roads og Veidekke ville bli avvist fra årets asfaltkontrakter i Sør- og Nord-Trøndelag, med bakgrunn i innrømmelsene om prissamarbeid i den såkalte asfaltsaken.

I anbudsåpningene som kom i forrige uke var ingen av de to selskapene lavest på trønderkontraktene, men i tirsdagens åpning var Veidekke Industri lavest på tre av fire kontrakter. Med disse kontraktene blir derfor avvisningen reell.

Dette gjelder Kysten, Stjørdal og Trondheimsområdet, og disse kontraktene har en verdi på 87,3 millioner dersom Veidekke hadde fått dem.

Nå overtar i stedet Lemminkäinen to og Peab en av kontraktene dersom kontrollregning viser samme resultat som tilbudet.

- Beslutningen er tatt på grunnlag av at de to selskapene har erkjent å ha deltatt i ulovlig prissamarbeid i Trøndelagsfylkene. Avvisningen gir en klar melding om hvordan vi ser på slike ulovligheter. Vi har hatt en grundig gjennomgang av det juridiske aspektet ved saken og mener at vi har solid grunnlag for avvisningen, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen i helgen.

Han understreker at Vegvesenets vurdering av saken er tatt uavhengig av Konkurransetilsynets behandling av den såkalte ‘asfaltsaken’.

Den siste kontrakten i Trøndelag, Innherred, var for øvrig Lemminkäinen lavest.

På de to siste kontraktene i den samme regionen, men i Møre og Romsdal, var Veidekke Industri lavest. For disse kontraktene får ikke avvisning noe å si.