Til nyopprettet stilling innen Divisjon Bygninger søker vi Markedssjef.

COWI er et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er ca 870 medarbeidere innen teknikk, miljø og samfunnsplan-legging. Forretningsområdene har vi delt inn i bygninger, industri og energi, miljø og samfunn, samferdsel og vann. Vårt mål er å se helheten og sette sammen team tilpasset det enkelte prosjekt. Slik skaper vi langsiktige verdier for samfunnet, brukerne og våre oppdragsgivere. Vi er en del av COWIgruppen, som med ca 6300 medarbeidere internasjonalt gir tilgang til verdifull kompetanse og kapasitet.For mer informasjon se www.cowi.no / www.cowi.com.

FirmaCowi
Fylke
Søknadsfrist14.03.2012

 

Bakgrunn:

Divisjonen bygninger er den største divisjonen i COWI Norge med over 400 medarbeidere. Ved Oslokontoret er det mer enn 120 ansatte. COWI bygninger er godt profilert innen enkelte segmenter i Norge, og spesielt innen helse-sektoren. Dette til tross, oppleves det at selskapet og dets kompetanse har et stort potensiale i østlandsområdet. Over tid har dette utviklet seg til at selskapet har for få relasjoner i markedet, både overfor byggherre så vel som entreprenører. Denne situasjonen er selskapet opptatt av å endre, samtidig som COWI ønsker å øke engasjementet i privat sektor.

 

Ansvar – og hovedoppgaver:

Innledningsvis er det viktig at markedssjefen skaffer seg et godt bilde av markedet som gir grunnlag for å sette realistiske mål for virksomheten, og ikke minst legger en plan for å sikre måloppnåelse. Det er avgjørende å avstemme dette arbeidet med selskapets overordnede strategiplan. For å sikre strategiplanens målstyring må den kompletteres med oppdaterte markedsdata og trendanalyser. Videre tilligger det ansvarsområdet å bygge gode relasjoner, både intern og eksternt. Der forholdene ligger til rette for det, vil markedssjefen kunne fungere som KAM overfor enkelte kunder. Markedssjefen vil ha hele Norge som arbeidsfelt, slik at noe reising må påregnes.

 

Med utgangspunkt i dette ansvarsområde følger disse hovedoppgaver:

  • Etablere kunde/markedsplan for divisjonen.
  • Identifisere prosjektmuligheter og gjennomføre kundemøter.
  • Bygge gode relasjoner mot de ulike kundesegmenter.
  • Fungere som KAM overfor identifiserte kunder. Delta i tilbudsprosessen  - utarbeide tilbud.
  • Etablere gode møteplasser og samarbeid spesielt med utviklingssjef og øvrige fag og prosjektenheter.
  • Initiere og lede nasjonale markedsmøter
  • Bidra til kompetanseutvikling innenfor kunde -,markeds- og salgsadferd.
  • Rapportere til divisjonsdirektør bygninger.

 

Ønsket kompetanse

 

Fagprofil

Det kreves relevant høyere utdanning og god muntlig og skriftlig fremstillingsevne.

Du må ha god forståelse for byggebransjens verdikjede og de ulike kundegrupper/segmenter. Vi tror du har utdannelse innen bygg eller tekniske fag fra høyskole- universitetsnivå, og har relevant erfaring fra for eksempel entreprenørbransjen med gode resultater og referanser. Stillingsnivå kan gjerne være prosjektleder, prosjekteringsleder eller prosjektutvikler. I tillegg til ingeniørkunnskap ser vi også en som har god interesse for marked, trendutvikling og kommersielle målsettinger. For å lykkes i stillingen er det nødvendig å beherske stammespråket, men du må ikke nødvendigvis være ingeniør.

 

Lederprofil

Som leder er du offensiv, en aktiv pådriver og en god relasjonsbygger. Du er god på forhandling og trives i relasjoner med oppdragsgivere. Du må evne og jobbe strategisk og langsiktig, og ha et ønske om å utvikle stillingen til å bli en relevant og viktig bindeledd mellom COWI og oppdragsgivere. Du må trives med prosjektarbeid og være god på samhandling. Du er tilgjengelig og synliggjør dine ambisjoner for både organisasjon og oppdragsgiver. Du er flink til å involvere medarbeidere og delegere oppgaver slik at målene nås. Som leder skaper du tillitt og innehar har høy grad av integritet.

 

Hvorfor jobbe i COWI?

COWI ønsker medarbeidere med evne og vilje til å arbeide både selvstendig og i tverrfaglige team. Høy faglig kompetanse og ønske om å tilføre våre prosjekter og vårt kontormiljø det lille ekstra er verdsatt.

 

COWI er en dynamisk og utfordrende arbeidsplass med gode utviklingsmuligheter og konkurransedyktige betingelser. Vi har et stort, godt faglig og sosialt miljø, som gir inspirasjon og motivasjon i en hektisk hverdag. Samtidig er vi en del av det internasjonale COWI konsernet, som gir reell mulighet for internasjonal karriere om det er ønskelig.

 

Det er lagt vekt på flerfaglighet og at det skal være mulig å bidra i flere prosjekter samtidig. Det er også stor allsidighet i prosjektene vi kjører. COWI har et stort fagmiljø hvor du kan være med å skape noe nytt sammen med oss. Vi er gode på å vinne konkurranser, og er dermed til stede på viktige arenaer. Vi er kjent for å levere godt håndverk fordi vi ligger foran på tekniske fag, og har konsentrerte medarbeidere. Vi jobber team orientert, med unntak av på mindre prosjekter hvor det vil være selvstendig arbeid.

 

Stillingen passer godt for en som ønsker seg en mer utadvent stilling i et rådgivermiljø.  Stillingen er sentralt plassert i divisjon Bygningers toppledelse, og du vil få muligheter til å prege utviklingen av COWI Norge og COWI gruppen.

 

Selskapet tilbyr gode konkurransedyktige betingelser. COWI i Oslo holder til i moderne lokaler i Grensev.88 på Etterstad.

 

Se fullstendig annonse på www.rekruttering.totalconsult.no. Ønsker du nærmere opplysninger, ta gjerne kontakt med TotalConsult ved Bjørn Ivar Hansen, tlf 920 30 234, eller Carl Petter Brun, tlf 900 76 001.

 

Kortfattet søknad med CV registreres påwww.rekruttering.totalconsult.noinnen 14.mars.

 

Alle søknader behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver i første fase av prosessen

 

Vis flere stillinger: