TESS med 60 prosent resultatforbedring

2011 var et økonomisk godt år for TESS-firmaene. Omsetningen økte med 7,3 prosent og landet på 2,1 milliarder kroner.

Foreløpige tall viser et resultat før skatt på 120 millioner kroner. Det er en økning på hele 60 prosent fra 2010. Både omsetning og resultat er ”All Time High”. Mange solide kunder i god vekst, omfattende leveranser til oljeindustrien, god uttelling på omlegginger av driften og en betydelig økt omsetning av servicetjenester, er faktorer bak de gode tallene. Samtidig økte lønns- og driftskostnadene mindre enn omsetningen. Den gode utviklingen har fortsatt inn i 2012. Som leverandør til oljeindustrien er TESS i posisjon til å hente mye ut av denne vekstnæringen. TESS har også utviklet egne løsninger og samarbeider tett med verdensledende subsea-bedrifter.

Vekst i utlandet
Vekst preger også aktivitetene til TESS i utlandet. I 2011 ble BICTESS etablert i Brasil som joint venture med lokale interesser. Etableringen har allerede gitt gode resultater. Fra nyttår er TESS etablert i verdens oljehovedstad Houston etter samme modell. Disse to og selskapene i Danmark og Skottland er slangespesialister og leverandører til oljeindustrien. De fire selskapene budsjetterer med en omsetning på 100 millioner NOK i 2012.

Flere kjøper bedre sikkerhet
Bruken og utbredelsen av TESS Hose Management (slangekontrollsystem) viste en meget oppmuntrende utvikling i 2011 og omsetningskurven stiger bratt.

I 2011 ble konseptet utvidet med tilstandsbasert vedlikeholdskontroll og service som optimaliserer kostnadene rundt livssyklus, best kjent som ”lifecycle cost”.

Med muligheten til å bytte slanger før uhell hever systemet sikkerhetsnivået og oppetiden samtidig som det bidrar til å hindre forurensning. Dette er et betydelig bidrag til kundenes eget HMS-system.

Service og nærhet er nøkkelen
TESS er et profesjonelt servicefirma og jobber hele tiden for å tilpasse seg kundenes krav og ønsker om tilstedeværelse og fleksibilitet. Nærhet til kundene, kvalitet, kompetanse, kapasitet og service er nøkkelord og ledestjerner for TESS-firmaene. Det gir uttelling gjennom gode avtaler med et stort antall solide kunder, etablering i utlandet, etablering av TESS servicesentre i kundenes nærmiljø og samarbeid om integrert forsyning eller Partnershop i kundens egne lokaler. En betydelig del av omsetningen er relatert til disse samarbeidskonseptene.

Oljevern og beredskap
TESS er en betydelig og landsomfattende leverandør av produkter til drift og vedlikehold. Det omfatter blant annet verktøy og personlig verneutstyr. Med bred kompetanse fra arbeid med integrert forsyning har TESS også utviklet løsninger for beredskapslager. Det omfatter materiell for det første døgnet til en innsatsstyrke på opptil 100, personer og løsninger for løpende påfylling. Tre beredskapslagre i containere er allerede levert.