Regjeringen må lage studentboligplan

Byggenæringens Landsforening (BNL) er fornøyde med at Kommunal- og regionaldepartementet har tatt innspillene fra en samlet byggenæring på alvor og foreslår nå lempinger i kravene til tilgjengelighet for studentboliger.

- BNL er i utgangspunktet positiv til at det stilles krav til universell utforming og tilgjengelighet i studentboliger, men studentsamskipnadene må få større frihet til å tilpasse tilbudet til sine studenter, sier Audun Lågøyr direktør for Kommunikasjon og Næringspolitikk i BNL.

BNL er opptatt av at det både skal bygges nok studentboliger og at de skal være rimelige for studentene.

- Det er viktig med et godt samspill mellom myndighetene, studentsamskipnadene som byggherrer og byggenæringen for å bidra til rimeligere studentboliger. Departementet bør utarbeide en konkret tiltaksplan for å få bygget flere studentboliger, sier Lågøyr.

Krav om tilgjengelighet i alle boliger påvirker kostnadene særlig for de mindre bygningene. Ved å kunne differensiere på kravene, kan det sikres at det fortsatt bygges kostnadseffektive små boliger.

- Det vil være et konkret og effektivt virkemiddel for å få flere førstegangsetablerere inn i boligmarkedet, avslutter Lågøyr.