Flere snøskred lørdag ingen tatt

Lørdag har det gått snøskred i både Sauda, Oppdal og ved Ørtfjelltinden i Nordland. Ingen personer skal være tatt i skredene.

I Sauda startet fjellvante ungdommer umiddelbart søk i et skred som gikk på vestsiden av Slettedalsvannet litt før klokken 11. Skredet gikk over en mye brukt turløype, men det var aldri noe som tydet på at noen var tatt av skredet.

Røde Kors kom til stedet og fortsatte søket for å forsikre seg om at det ikke var folk under snøen. De vurderte området som fortsatt skredfarlig. Politiet har sperret av turveiene inn mot området og ber folk holde seg unna.

En drøy time senere gikk et skred i Ådalen i Oppdal. Politiet bekrefter overfor NTB at søket der er avsluttet og letemannskapene trukket ut.

– Ingen ble tatt av skredet og leteaksjonen er avsluttet.

Ved Ørtfjelltinden i Nordland, utløste et turfølge på sju personer et 200 meter bredt skred, skriver Rana Blad. De sju kunne selv melde fra at ingen ble tatt av skredet. Politiet berømmer dem for at de likevel varslet om saken.

– Det gjør at vi ikke trenger sette i gang noen eventuell leteaksjon etter folk, ettersom deres varsling gjør at vi vet om skredet og også har fått beskjed om at ingen ble tatt av det, sier operasjonsleder Egil Pettersen i Helgeland politidistrikt. Han ber folk utvise aktsomhet i fjellet.

– Det er mye løssnø, og vi ber folk om å være forsiktige, både når de er oppe i høyden og når de befinner seg nede i dalfører.