Mapei inviterer til injeksjonsseminar

Mapei AS ønsker å spre kunnskap om berginjisering og inviterer derfor til et miniseminar om materialer til berginjeksjon.

- Vi arrangerer miniseminaret om materialer til berginjeksjon fordi vi mener det er et klart behov for det. Vi ser feil, mangler og misforståelser i prosjektbeskrivelsene ved diverse tunnelanlegg. Det hender at beskrivelser er kopi av gamle beskrivelser og derfor blir heller ikke beskrivelsene oppdatert på ny teknologi. Vi inviterer derfor byggherrer, konsulenter og entreprenører til et seminar som har som formål å øke kunnskapen om materialer til berginjeksjon, sier Thomas Beck, produktansvarlig - tunnel og anlegg i Mapei AS.

- Vi synes også det er et paradoks at det ikke foreligger noen formelle krav til kompetanse eller utdanning innen injeksjonsfaget. I for eksempel betongfaget må man dokumentere kompetanse enten man skal blande, transportere, kontrollere, støpe eller prosjektere betong. Injeksjonsfaget er nok klart mer basert på opplæring på anlegg og overføring av kompetanse fra de personer som har erfaring. Dette blir nødvendigvis ikke det samme som et formelt kurs, påpeker Beck.

- Mange av materialene som benyttes i injeksjon og betong er relativt like og er basert på samme teknologi. Allikevel ser vi at forståelsen for hvordan for eksempel tilsetningsstoffer virker på sement er langt mer mangelfull innen injeksjon enn i betongfaget, fortsetter han.

Miniseminaret går av stabelen i Mapeis lokaler på Sagstua tirsdag 20. mars. I programmet finner vi overskrifter som ”Hvorfor injiserer vi?”, ”sementer til berginjeksjon”, tilsetningsstoffer til berginjeksjon” og ”spesialprodukter for berginjeksjon”. Mapei har også satt av god tid til diskusjoner og spørsmål.

Seminaret er gratis og åpent for alle som er interessert.