Heiser på plass ny Tretten bru

De første bruelementene til ny Tretten bru er nå heist på plass.

Det er entreprenørselskapet Contexo som har hovedentreprisekontrakten med Statens vegvesen på byggingen av ny Tretten bru nord for Lillehammer. Byggingen av brua inngår i det pågående E6 prosjektet mellom Øyer og Tretten.

Ny Tretten bru blir en 148 meter lang fagverksbru i tre. Limtrekonstruksjonene, i alt cirka 850 kubikkmeter limtre, blir produsert og montert av Moelven Limtre på oppdrag fra hovedentreprenør Contexo.

- Det går mange år mellom hver gang Moelven har så store ordrer som brua på Tretten. I tillegg er dette den mest kompliserte brua vi noen gang har produsert, sier, sier Åge Holmestad, administrerende direktør i Moelven Limtre til et infoskriv Statens vegvesen har laget i forbindelse med prosjektet.

Brua er delt opp i tre spenn på 41, 70 og 37 meter. Den blir 10 meter bred og får to kjørefelt og fortau på den ene siden. Den nye brua erstatter en fagverksbru i stål fra 1895. Gamlebrua ble forlenget i 1977 for å gi plass til E6 som ble lagt under brua, langs elvekanten. Også den nye brua vil gå over både Lågen og E6.

I tillegg til bygging av ny Tretten bru og veier inn mot den nye brua, har Contexo hatt ansvaret for riving av den gamle brua og bygging av en midlertidig bru. Kontrakten har en verdi på 65 millioner kroner.

Ny Tretten bru skal åpne for trafikk i juni.