LNS i hardtrening for Kilimanjaro

For noen blir Birken barneskirenn. LNS skal i løpet av høsten arrangere tur for 40 høymotiverte ansatte som skal bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro på 5895 meter.

- Ideen ble skapt da jeg ved påsketider i fjor satt og så på et TV-program der Cecilie Skog besteg Kilimanjaro sammen med en gjeng og tenkte at dette kunne vært et kjempeopplegg for LNS-gruppen. Vi har nå virksomheter fra Pol til Pol, Chile i vest og Hong Kong i øst, så hvorfor ikke samles til en utfordring midt imellom på verdens høyeste frittliggende fjell, sier administrerende direktør Frode Nilsen i LNS.

Han sendte ut en forespørsel til samtlige 850 ansatte i bedriften og regnet med at 10-12 ville være interessert. Men interessen var stor og hele 40 ansatte skal nå være med på turen.

Vil motivere alle ansatte

Siden har ballen rullet og prosjektet er noe langt mer er enn en hyggelig firmatur.

- Vi har et ønske om å kunne bruke dette i et langsiktig helseperspektiv for alle ansatte hvor friskhetsgrad kan være et stikkord. God form kan være et godt grunnlag for god helse i en krevende bransje, sier Nilsen.

Derfor har LNS gått bredt ut i prosjektet.

De ansatte som skal være med på turen må være med på et pålagt opplegg med individuelt treningsprogram som det skal rapporteres mot hver 14. dag. Firmaet Mykjemeir, med blant annet Yngve Andersen kjent fra TV-programmet Puls, er involvert i dette.

 - Disse personlige programmene blir tilgjengelig for alle ansatte i LNS i håp om at det også kan være en inspirasjonsfaktor til andre ansatte enten man har en fysisk hard arbeidshverdag eller kontorhverdag, sier Ruth Haug, prosjektleder i LNS.

Det er kun de som skal til topps på Kilimanjaro som er pålagt rapportering på treningsarbeidet.

- Det viktigste er at denne gjengen som skal til topps kan være en inspirasjon for at det blir etablert treningsgrupper, lokale toppturer og lokalt tilpassede opplegg rundt i bedriftene som er spredd rundt i hele verden, sier Haug.

LNS` bedriftshelsetjeneste er tett integrert i prosjektet.

 - Bedriften vil gjerne måle om om vi kan få et forbedret helseresultat ut av en slik type prosjekt over tid, sier Nilsen.

To grupper til topps

Jarle Traa vil være arrangør av turen til Kilimanjaro og LNS vil gjennomføre bestigning med to grupper, 7. september og 23. november.

Det vil ta fire dager å bestige fjellet og tre dager å komme ned igjen. Turen blir avsluttet med tre dager på sletten ved foten av fjellet for ekspedisjonsdeltakerne.

15. februar ble det arrangert et felles oppstarts møte i Mo i Rana, med videokonferanse til LNS-enhetene plassert i Sjøskogen, Risøyhamn og Svalbard. Ut over våren vil det legges opp til individuelle og felles treninger rundt disse miljøene og en tilsvarende firedelt fellessamling i juni.