Troms Landverksted klart til bruk

Forsvarsbygg overleverte onsdag 22. februar Troms Landverksted til Hæren på Setermoen. Her skal blant annet de de tyngste kjøretøyene, Leopard 2 stridsvogn, vedlikeholdes.

Utvidelse av Troms Landverksted

Det er bygget et verkstedbygg på 1850 kvm, samt et driftslager på 500 kvm. Verksteddriften tilhører organisatorisk Hæren, men driftslageret tilhører Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO). Ved siden av vedlikehold, skal verkstedet også gi undervisning i vedlikehold av stridsvogner.
Prosjektet har kostet 76 millioner inkl mva. Entreprenør har vært Bjørn Bygg AS.

 

- Troms Landverksted Setermoen er områdets hovedverksted for vedlikehold av tungt beltemateriell. Materiell av denne typen overføres i dag både fra Skjold og Bardufoss for å vedlikeholdes i verkstedet på Setermoen. Utvidelse av Troms Landverksted vil gi økt vedlikeholdskapasitet for Hærens tyngste materiell, Leopard stridsvogn, sa Hårek Elvenes, regionsjef i Forsvarsbygg.

Oberst Jørn Erik Berntsen, sjef for Operasjon støtte i Hæren, er fornøyd med at Forsvaret har fått et funksjonelt og nøkternt bygg til de tyngste beltekjøretøyene.

– Her har de ansatte fått være med hele veien i utviklingen av verkstedet, og det har vært en suksessfaktor, sa Berntsen.

– Jeg er imponert over de gode arbeidsforholdene som nå er på plass for de som har sin faste arbeidsplass i Troms Landsverksted. Nå har vedlikeholdet tilknyttet panservåpenet kommet hjem til der det utdannes og øves, sa ordfører Arne Nysted.