Lokfører siktet etter ulykken i Vestfold

En av de to lokførerne er siktet etter at et tog sporet av under testkjøring på Vestfoldbanen sist onsdag.

Lokføreren ble siktet kort tid etter ulykken for å sikre bevis i saken. Vestfold politidistrikt vil ikke utdype hva siktelsen går ut på, men opplyser onsdag at den står ved lag.

– Vi ønsker derfor ikke å utdype siktelsen på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Hildegunn Mikkelsen i en pressemelding.

Politiet har tatt ut en siktelse mot mannen slik at det i henhold til straffeprosessloven kan sikre seg fysiske prøver fra lokføreren. Det kan være blodprøve eller eventuelle andre undersøkelser som politiet måtte anse som nødvendig for etterforskningen.

Åpne muligheter

Politiadvokaten understreker at det er viktig for politiet å etterforske bredt og holde alle muligheter åpne.

– Vi skal ikke forhaste oss i arbeidet med å komme fram til en konklusjon. Det gjenstår fortsatt en rekke etterforskningsmessige skritt, og vi nærmer oss sakte og sikkert et bedre totalbilde av ulykken, sier Mikkelsen.

NSB vil ikke kommentere siktelsen.

– Vi ønsker ikke å uttale oss om den saken. Forholdet mellom den ansatte og NSB er en personalsak, og vi overlater til påtalemyndighet og politi å si noe om de eventuelle strafferettslige sidene ved dette, sier NSBs fungerende kommunikasjonssjef Mai-Bente Paulsen til NTB.

Ikke teknisk svikt

Undersøkelsene som er gjort i etterkant av ulykken, hvor fem personer ble skadd, tyder så langt på at ulykken ikke skyldes teknisk svikt, skriver VG.

Statens havarikommisjon for transport har slått fast at toget kjørte i 135 kilometer i timen rett før det sporet av. Fartsgrensen går ned fra 130 til 70 kilometer i timen rett ved der ulykken skjedde. Toget sporet av i en sving som er en del av den gamle skinnegangen. Kort tid før kjørte det på en nybygd rettstrekning.