Etablerer ny håndverkskjede

Håndverksgruppen 800Maler ble formelt etablert 17. januar på tradisjonelle Håndverkeren i Oslo, en kjede som vil dekke håndverkstjenester over hele landet.

Målet er å kunne betjene kunder som ønsker en samtidig oppgradering av for eksempel bensinstasjoner, klesbutikker og matbutikker. Alle aksjonærene i Håndverksgruppen 800Maler er per i dag blant de største malermesterne i sin region.

- Vi har allerede utført en jobb for matbutikkjeden Meny på vegne av NorgesGruppen. Gjennom vårt samarbeid av høyt kvalifiserte og anerkjente malermestere overhele landet, klarte vi å pusse opp 112 Meny-butikker på tolv uker, fra butikken stengte lørdag til de åpnet igjen mandag morgen. NorgesGruppen hadde kun enkontaktperson å forholde seg til hos oss, og visste til enhver tid hva som var status i samtlige av butikkene, forteller en engasjert daglig leder og markedsansvarlig Jørgen Halland-Johansen.

Før kjeden ble etablert utførte flere av malermesterne i samarbeid omprofileringen da Lidl ble kjøpt opp og endret navn til Rema 1000, og også da Cubus fikk ny logo, noe som skapte ideen om et mer formelt samarbeid landet rundt.

Kundene har ventet på Håndverksgruppen 800Maler
- Bransjen har ønsket seg et slikt samarbeid lenge, sier Trond Tørdal fra Arvid Bendixen AS i Bodø, som er den største malermesterbedriften i sin region. – At vi starter en kjede uten at det blir oppkjøp, at vi fortsatt har stor grad av påvirkningsmulighet og likevel jobber sammen under en felles logo, tror jegblir effektivt for alle parter - spesielt for våre kunder.

Frykter ikke intern konkurranse
- Vi er vant til å konkurrere hver eneste dag, og ser på dette som en mulig for å styrke hver enkelt bedrift i et felles prosjekt. Vi er 13 dyktige malermestere med lange tradisjoner og et godt rykte som sammen går inn i kjeden. I løpet av noen år håper vi å ha 30 avdelinger over hele landet for å kunne gi kundenevåre et best mulig tilbud, sier Tørdal.

Regnbuens initiativ
Robert Malmberg er daglig leder og malermester i Regnbuen Malermesterbedrift AS, og står bak initiativet for å danne kjeden.

- Vi er en frittstående kjede som ikke er eiet av grossister, noe som gjør at vi selv kan velge de underleverandørene vi ønsker. Vi vil snakke til oppdragsgiverne våre over hele landet med en stemme, samtidig som vi fortsetter som før i vårt lokale marked. I tillegg til å kunne ta oppdrag i fellesskap over hele landet, kan vi utveksle kompetanse og erfaring oss i mellom. Det vil styrke oss alle, sier Malmberg.

Ett tilbud, en pris, en prosjektleder
Håndverksgruppen 800Maler har sitt hovedkontor på Brobekk i Oslo, og det er også her oppdragene i hovedsak vil komme inn og kjedemedlemmene inviteres til å håndtere oppgavene på vegne av kjeden.

- At vi som prosjektleder kan fordele oppgavene ut til de ulike bedriftene ogvære kundens kontaktpunkt, vil være en fordel for alle parter. Ett tilbud, en pris og en prosjektleder. Det vil spare mye tid og gi god oversikt for den som skal ha oppdraget utført, sier Halland-Johansen.