Doosan gigant til Norge

Rosendal Maskin er først i Skandinavia med å levere Doosans 75-tonner DX700LC.

Det er Finsveen Maskin AS i Bø i Telemark som har investert i Doosans flaggskip og maskinen skal gå i Norsk Steins steinbrudd i Tvedalen ved Larvik.

- Doosan lanserte maskinen under Bauma i 2010. Det har blitt levert noen maskiner rundt i Europa, men dette er den første i Skandinavia, sier en tydelig fornøyd Paul Håkon Endresen, salgssjef i Rosendal Maskin.

Doosans største gravemaskin veier rundt 71 tonn fra fabrikk, men med hurtigkoblingfeste og norsk skuff nærmer den seg 75 tonn. Maskinen er ventet til Norge i slutten av februar og vil så fort som mulig gå inn i full produksjon.

- Ifølge MGFs salgsstatistikk ble det i fjor levert 10 maskiner mellom 66 og 90 tonn. Dette er med andre ord en veldig liten klasse i Norge og konkurransen er tøff. Det er viktig for oss å være med i dette markedet, sier Endresen.

Rosendal Maskins salgssjef har stor tro på at leveringen av den første 75-tonneren vil bli en viktig døråpner for flere salg. Endresen mener maskinen er skreddersydd for store dumpere og skulle gjerne sett den i produksjon også ved norske veiprosjekter.

- Vi jobber med flere kunder i dette segmentet. Den store fordelen nå er at vi får den første maskinen til Norge. Det blir dermed lettere å få vist den frem til andre kunder og vi vil få et referansegrunnlag på den. Det er kjempe viktig for oss, sier Endresen.