Dykkerutdanning til 80 millioner stanset

Ingen klokkedykkere er blitt utdannet ved Høgskolen i Bergen, til tross for at det allerede er brukt 80 millioner kroner på prosjektet. Nå blir utdanningen stanset.

Det er seks år siden Høgskolen i Bergen (HiB) fikk oppdraget med å starte en ny dykkerutdanning, men ennå er ikke skolen klar til å ta imot studenter, skriver Bergens Tidende.

HiB har bedt Kunnskapsdepartementet om ytterligere 49 millioner kroner for å få utdanningen opp og gå, men dette kommer ikke skolen til å få, ifølge kilder avisen har snakket med.

Heller ikke oljebransjen, som har vært med på å finansiere prosjektet, ønsker å bidra med mer penger. Flere oljeselskap, med Statoil i spissen, har til sammen brukt 34 millioner kroner, med tilsagn om 16 millioner mer.

– Selskapenes bidrag representerer en høy finansieringsgrad, og vi ser oss ikke i stand til å stille ytterligere midler til rådighet, skriver Statoil ASA i en e-post.

Nå blir hele den planlagte utdanningen stanset på grunn av pengemangel.

Direktør Audun Rivedal ved HiB ønsker ikke å kommentere saken, men sier at Høgskolen ikke har muligheter til å komme i havn med egne midler.