Første spadetak på Fugleåsen

Mandag ble det første spadetaket tatt på det første bygget som bygges på det store nye industrifeltet Fugleåsen på Langhus.

Det er Bulk Eiendom som holder på å utvikle et over 300 mål stort nytt industriområde på Langhus. Johan Rognerud har holdt på med opparbeidelse av tomten siden august, og nå starter det første av mange byggeprosjekt.

Først ut er logistikkselskapet Ontime Logistics som legger sitt nordiske hovedkontor og en stor terminal til Fugleåsen. De vil få et kontorareal på 3.100 m², en terminal på 6.600 m² og en overbygget uterampe på 720 m². Logistikksenteret vil huse i overkant av 100 ansatte.

Bygget settes for øvrig opp av et arbeidsfellesskap bestående av Alliance Bygg og Entreprenør1.

To signerte
Det var Ski-ordfører Anne Kristine Eikebråten, Ontime Logistics-konsernsjef Aniela Gjøs og Bulk Eiendom-partner Peder Nærbø som tok det første spadetaket. Ordføreren var naturlig nok glad for at et nytt selskap etablerer seg i kommunen, mens den nye brukeren av bygget mente Langhus var en ideell lokasjon for et logistikkselskap. Nærbø i Bulk Eiendom var glad for at det første byggeprosjektet nå er i gang.

- Dette tomteområdet er blant de største vi har, og en sentral del av Bulk Eiendoms portefølje. Ontime er det første av to selskap som har signert kontrakt med oss, og vi er i forhandlinger med flere. De to som har signert bruker 35.000 av totalt 130.000 kvadratmeter, sier han til Byggeindustrien.

Det andre firmaet som kommer til Fugleåsen er Norsk Lastbærer Pool. I løpet av året er det trolig klart hvilke andre firma som etablerer seg der, og Nærbø ser for seg byggeaktivitet på tomten i opptil tre år fremover.

Store grunnarbeider
En vesentlig del av byggeprosessen er å klargjøre og planere ut den store tomten. Det heleide AF-selskapet Johan Rognerud har holdt på med opparbeidelsen av det tidligere skogsområdet siden august i fjor.

- Det er en stor grunnarbeidsjobb med tanke på at det skal gjøres klart på relativt kort tid, sier prosjektleder Ståle Tøften i Johan Rognerud til Byggeindustrien, og forteller at deres del av utbyggingen skal være ferdig 1. oktober.

- Det skal sprenges en million kubikkmeter fjell. I tillegg er det 200.000 kubikkmeter løsmasse. I starten av prosjektet hadde vi en utfordring i forhold til en del bløte masser. Det ble tatt ut og transportert til deponier, forteller han.

Med så store tall sier det seg selv at prosjektet er maskin- og mannskapskrevende. Over 60 mann har Rognerud på Fugleåsen, og et maskinspenn fra åtte til over 90 tonn. Rogneruds kontrakt på prosjektet er på 118 millioner kroner.