Heder og jubel for Fakta Bygg

Fakta Bygg forsynte seg godt da Systemhus delte ut heder. Sandnes-bedriften stakk av med prestisjetittelen Årets medlem i kjeden samt faglig heder gjennom Ørneblikkprisen.

– Det er med stor glede og en aldri så liten porsjon ydmykhet at vi har kåret Fakta Bygg AS fra Sandnes til Årets medlem i Systemhus-kjeden 2011, sa en stolt kjedeleder Karl Arne Jespersen da han delte ut prisen på boligkjedens kongress i Svolvær sist helg.

Jespersen konstaterte at det ikke tok lang tid før bedriften etablerte seg som en av de viktigste forhandlerne i Systemhus-kjeden. Fakta Bygg har bare vært medlem i et par år. Men på den tiden har bedriften etablert seg som en meget god representant for Systemhus i sitt markedsområde.

– Fakta Bygg har trykt Systemhus til sitt hjerte og tatt i bruk store deler av vårt konsept både når det gjelder salg/marked, dataverktøy og tekniske løsninger. Ikke minst viser de en flott utvikling i aktivitetsnivå og innkjøp gjennom våre kanaler og det betyr svært mye for hele Systemhus-organisasjonen, fortsatte kjedelederen.

Fakta Bygg bygger boliger for ca. 80 millioner kroner årlig og har hatt en positiv utvikling etter at de kom inn i boligkjeden. De representerer nå en sterk spydspiss i landets hurtigst voksende boligmarked.

Sans for perfeksjon

Systemhus markerer også at en dyktig tømrer kan bety forskjellen mellom god og dårlig økonomi i bedriften. Kristjan B. Olgeirsson fra Fakta Bygg ble tildelt Ørneblikkprisen for beste tømrer i 2011.

– Kristjan er en flott representant for en moderne tømrer som har fokus på effektiv drift av byggeplassen, bruker tilrettelagte byggeløsninger og setter sin ære i å levere et godt håndverk, sa driftssjef Knut Skjemstad i Systemhus som delte ut prisen.

Årets nykommer

På kongressen i Svolvær kåret Systemhus Fron Bygg AS til Årets nykommer 2011. Bedriften holder til på Vinstra og har vært med i kjeden litt over et år.

– Gjengen på Vinstra har hatt en flott start på sitt medlemskap i kjeden vår. De har et imponerende salg i forhold til markedspotensialet, de overleverer husene feilfrie, de deltar aktivt i kjedens kurs og arrangement og ikke minst viser bedriften en flott utvikling på varekjøp, sa en kjempeimponert, kjedeleder Karl Arne Jespersen da han delte ut prisen.

Fron Bygg tjener bra med penger og er kåret til Gaselle-bedrift tre år på rad.

Sunnmøring selger smart

Årets selger 2011 i Systemhus-kjeden ble Arnstein Furnes fra Boligbygg Møre AS i Ålesund. Kampen om den gjeve tittelen var knallhard etter at Systemhus nok en gang kunne skilte med bransjens største prosentvise økning i antall boenheter fra 2010 til 2011.

– Valget av Arnstein Furnes understreker betydningen av å beherske både EAT-salg og prosjektsalg. Dette kan Furnes bedre enn de fleste. Ikke bare selger han mange enheter, men verdien av hver enhet er også langt over gjennomsnittet for alle salg i kjeden. Neppe tilfeldig for en sunnmøring, sa markedssjef Anders Paulsen i Systemhus da han delte ut prisen.

Furnes var også nominert til samme pris i 2010, men nådde ikke helt opp da.

Årets leverandør

Det ble et ”luftig” valg da Årets leverandør til Systemhus-kjeden ble hedret.

– Valget denne gang var enkelt. Det måtte bli Systemair. Bedriften har vært en viktig og god leverandør til Systemhus i svært mange år og har fortsatt en sentral betydning for vårt fokus på Friske Hjem, sa teknisk sjef Finn Nikolaisen i Systemhus da han delte ut prisen.

Systemair leverer balansert ventilasjon og avtrekksvifter til Systemhus-kjeden og har vært en viktig samarbeidspartner i utviklingen av konseptet Friske Hjem sammen med Norges Astma- og Allergiforbund og Teknologisk Institutt.

Du kan lese mer fra Systemhus-konferansen i Byggeindustrien nr. 3 som kommer ut 8. mars.