Skanska avvist

Skanskas tilbud på det første delprosjektet av Fellesprosjektet E6-Dovrebanen ble avvist. Ifølge adm. dir. Petter Eiken er sannsynligheten liten for at de tar saken videre.

- Vegvesenet er en stor og viktig kunde for oss. Vi forsøker og lære underveis og kommer til å sette oss inn i deres argumentasjon, men vi ønsker i utgangspunktet ikke å gå i en juridisk polemikk med Statens vegvesen, sier Eiken i en kommentar til bygg.no.

Skanska-sjefen har foreløpig ikke fått satt seg skikkelig inn i saken, men regner med at avvisningen kommer som en følge av forbehold i tilbudet som Statens vegvesen ikke kan prise.

Statens vegvesen ønsker ikke å kommentere saken utover at tilbudet ble avvist på grunn av forhold ved tilbudet.

Fellesprosjektet E6-Dovrebanen mottok totalt fire tilbud på bygging av veg og jernbane mellom Brøhaug og Strandlykkja i Eidsvoll og Stange. Ett av de ble altså avvist. Hochtief Solutions AG/Veidekke var lavest med et tilbud på knappe 1,6 milliarder kroner.

Skanska får nye muligheter langs Mjøsa. Ytterligere to gigantkontrakter ved Fellesprosjektet E6-Dovrebanen skal tildeles i løpet av våren. Tilbudsfristene for de neste kontraktene er 16. mars og 23. april.