Aktivt år for Næringslivsringen

Næringslivsringen ved NTNU gjør en meget viktig jobb for å sikre rekrutteringen av ingeniører til byggenæringen.

Det mangler allerede 16 000 ingeniører i Norge – og dette tallet vil stige etter hvert som mange ingeniører pensjonerer seg.

Det er nettopp sendt ut et nyhetsbrev fra Næringslivsringens leder Lillian Fjerdingen hvor det listes opp en del av aktivitene som vil komme utover året.

6. og 7. mars 2012 holdes styrets tradisjonelle seminar hvor representanter fra hver av medlemsforeningen blir invitert til å delta. Årets arrangement holdes som tidligere på Radisson BLU Airport Hotel Værnes. Invitasjon med program er sendt til medlemsbedriftenes kontaktpersoner. Årets tema er forskning i byggnæringen og rekruttering.

BM-DAGEN 2012

Tirsdag 6. november må reserveres i kalenderen. Da går årets byggarangement av stabelen ved NTNU. Bygg- og miljødagen arrangeres da for 13. gang. Man er i gang med planlegging og programmet i år skal fange samme interesse som tidligere.

Samme dag blir det også årsmøte for Næringslivsringen og Topplederforum for de bedriftene som har inngått egne samarbeidsavtaler i tilknytning til byggstudiet.

Styret i Næringslivsringen har bestemt at Bygg- og miljødag skal arrangeres første tirsdag i november hvert år.

FROKOSTSEMINARET I OSLO

Årets frokostseminar vil gå av stabelen onsdag 30. mai. Vi kommer tilbake med program og sted for serveringen. Som tidligere år, vil tidspunktet bli fra kl 0800 til 1000. Arrangementet inkluderer frokost!

SOMMERJOBBER i 2012

Forberedelse til sommerhjelpen 2012 er i full gang. Mange bedrifter har allerede startet høstingen av studenter. Vi minner om den unike muligheten til å etablere kontakt med de ferskeste studentene gjennom sommerjobb. Denne kontakten gir anledning til å vurdere ansettelse over lengre tid og også til å skape interesse for områder hvor bedriften synes det er viktig å rekruttere og utvikle kunnskap!

SISTE NYTT OM NY ERFARINGSBASERT MASTER VED STUDIEPROGRAM BYGG- OG MILJØTEKNIKK

Når innholdet i emnene er klare, blir dette lagt ut på NTNU Videre sine hjemme sider. Søknadsfristen er 1. mai, mens ansatte i Jernbaneverket og Statens vegvesen melder sin interesse til sin arbeidsgiver.

I hovedsak vil undervisningen blir organisert som to samlinger på 4 dager pr. emne i masterprogrammet. Studiet starter 3. september med første samling i emnet ”Kostnader og nytte av samferdselsanlegg”, som er et fellesemne for både Studieretning veg og Studieretning jernbane.