Widerøe satser på energieffektivisering

Widerøe Flyveselskap AS investerer 12,6 millioner i energieffektivisering av bygg for å bli best i klassen.

Investeringen er forventet å gi årlige besparelser i millionklassen og omfatter Widerøes bygg i Tromsø, Bodø og Sandefjord. Schneider Electric er totalleverandør av avtalen som har en ramme på 12,6 millioner NOK.

Gjennom installasjon av tiltak som overvåker, styrer og forbedrer ventilasjon, elektro, kjøling, varme, varmepumper og IT-systemer forventer Widerøe en årlig besparelse på 1.650.000 KWh per år. Dette gir et årlig redusert CO2-utslipp på rundt 250 tonn, noe som tilsvarer 3000 reiser med bil mellom Oslo og Bergen.

ENOVA har gitt økonomisk støtte til prosjektet, som skal gjennomføres som et totalteknisk prosjekt der Schneider Electrics konsept ”Energy Edge” brukes i analyse/prosjektutvikling, prosjektgjennomføringen og oppfølgingsfasen.

Widerøe satser på miljø
- Energieffektivisering er et viktig satsingsområde for Widerøe og avtalen er et resultat av selskapets langsiktige satsing på miljø generelt og energieffektivisering spesielt. Vi har som mål å være best i klassen i hele SAS-konsernet og er sikre på at vi skaffer oss varige konkurransefortrinn ved å velge fremtidsrettede løsninger med strenge krav til energibruken i næringsbyggene våre, sier Knut Hagen, Director Internal Service i Widerøe.

Energi spart er bedre enn energi produsert
- Redusert energiforbruk er sentralt for å nå målet om lavere klimautslipp. Det er derfor viktig at selskaper og privatpersoner velger fremtidsrettede løsninger som tar i bruk teknologi som optimaliserer total energibruk. Vi er veldig glad for at Widerøe viser vei i transportsektoren og velger løsninger med strenge krav til reduksjon av utslipp og CO2, sier Roy Michalsen, ansvarlig for Energy Edge i Schneider Electric.