- Byggenæringen er klar

Byggenæringens Landsforening sier at de er klare for InterCity-utbyggingen.

- Dette klarer vi sammen med Jernbaneverket, men finansiering må på plass og Jernbaneverket må etterspørre kvalitet og gjennomføringsevne. Med ensidig fokus på pris vil dette spore av, sier Audun Lågøyr,direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Byggenæringens Landsforening.

Utredningen viser at det er fullt mulig å gjøre dette raskt, men da kreves det et politisk vedtak med forutsigbare rammebetingelser. - Politikerne må ut av tenkeboksen og vise vilje til handling. Forutsigbarhet skaper kapasitet, derfor må politikerne forplikte seg for framdriften i prosjektet, sier Lågøyr.

Jernbaneverket har kjørt en åpen prosess og Konseptutredningen viser for politikerne at effektiv og rask jernbaneutbygging er mulig. - Jernbaneverket skal ha ros for en grundige utredning som nå må omsettes til handling, sier Lågøyr.

Reiseavstandene må reduseres slik at flere områder blir aktuelle for boligbygging. - Satsing på Intercity er helt avgjørende for å få til en balansert utvikling på østlandet, avslutter Lågøyr.