Entra og OPF med milliardselskap i Bergen

Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring (OPF) har skrevet under en avtale om etablering av et nytt felleseid eiendomsselskap i Bergen.

Selskapet vil i første omgang ha to av Bergens mest fremtredende bygg i sin portefølje, med en samlet verdi på rundt en milliard kroner. Gjennom en planlagt rehabilitering av det 35 tusen kvm store kontorbygget Lars Hilles gate 30, vil bygget om noen år fremstå som et av Bergen sentrums mest moderne og spennende kontorbygg, med høy miljøstandard.

I tillegg til Lars Hilles gate 30, vil det nye eiendomsselskapet også bestå av Allehelgens gate 6, som i dag eies av Entra Eiendom. Lars Hilles gate 30 eies i dag av OPF, og de to eiendommene legges begge inn i det nye selskapet. For Entra betyr dette økt antall kvadratmeter å tilby eksisterende og fremtidige leietakere. For OPF handler det om å finne en profesjonell og solid samarbeidspartner til større prosjekter.

- Det er ikke hver dag et av Norges største eiendomsselskaper finner sammen med et stort livselskap. Det er spennende og kan gi nye muligheter for vekst også i årene fremover. OPF er et kapitalsterkt og seriøst selskap som vi ser frem til å samarbeide tett med, sier administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra.

- OPF er en langsiktig aktør i eiendomsmarkedet, og vi har ambisjoner om vekst. Kombinasjonen av OPFs langsiktige investeringsstrategi og Entras utviklings- og kundekompetanse gjør at selskapene utfyller hverandre godt, sier administrerende direktør Åmund Lunde i OPF.

- Bergen er en by i utvikling, og OPF og Entras eiendommer i Bergen har et stort potensial. Vi ønsker å være med på en spennende reise og håper vi kan bidra til å utvikle Bergen sentrum i positiv retning, sier de to.

Gjennom en rehabilitering av Lars Hilles gate 30 vil bygget bli en av Bergens mest moderne og spennende kontorbygg, med høy miljøstandard. Allehelgens gate 6 huser i dag politistasjonen i Bergen, og det planlegges å pusse opp og modernisere også dette bygget.

Det nye selskapet blir i første omgang hetende «Entra OPF Utvikling»