DARK vant Ullern Innovasjonspark

Før jul ble arkitektkonkurransen om Ullern Innovasjonspark avholdt, med seier til DARK arkitekter i samarbeid med Arkitektpartner. (Bildekarusell)

Anlegget på om lag 40.000 m2 vil oppnå høy arealeffektivitet gjennom sambruk av fellesareaer og det legges til rette for læring og kontakt på tvers av virksomheter og etablerte miljøer.

Oslo Kommune og innovasjonsklyngen Oslo Cancer Cluster (OCC) står bak planlegger en kombinert undervisnings-, forsknings- og innovasjonspark på Ullern. Oslo Cancer Cluster er en suksessrik innovasjonsklynge med globale legemiddelfirmaer, etablerte norske internasjonale bedrifter, norske oppstarts- og venturebedrifter, pasientorganisasjoner, FoU-insitusjoner og helseforetak som medlemmer. Denne parken vil, i tillegg til innovasjonsbedrifter og forskningsinstitusjoner, omfatte Ullern videregående skole. Den har også umiddelbar tilknytning til Oslo Universitetssykehus (OUS avdeling Radiumhospitalet) og derigjennom også til Universitetet i Oslo (UiO).

”Hvis vi skal overleve som nasjon må vi dyrke fram gode hjerner – og beholde de. Radiumhospitalet har vært med på å danne Oslo Cancer Cluster, et sted som skal være innovasjonspark for nye selskaper…… hvor vi også har bygd inn Ullern videregående skole i innovasjonsparken, et slags idrettsgymnas for de som vil videre innen bioteknologi og forskning, - det finner man ikke noe annet sted i verden  …. Ullern er en veldig god skole som nå skal bli enda bedre”, sa Jan Vincents Johannessen på NHOs årskonferanse 2012

DARK arkitekter vant oppdraget i konkurranse med NSW arkitekter, HUS arkitekter, Eliassen og Lambertz_Nielsen arkitekter. Reguleringsplanen er godkjent, forprosjekt under utarbeidelse og utbyggingen vil gjennomføres av Skanska.