Miljøfartsgrense blir erstattet ut perioden

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa ber om at miljøfartsgrensen i Oslo blir erstattet av en fast fartsgrense på 70 kilometer i timen.

Dermed legges miljøfartsgrensen på is for resten av vinterhalvåret. Opprinnelig var det innført miljøfartsgrenser fra 1. november i fjor til 15. april i år på tre ulike strekninger i Oslo.

– Jeg ber nå Vegdirektoratet om å erstatte dagens miljøfartsgrenser med permanent 70 kilometer fartsgrense så snart som mulig, sier Kleppa.

Mandag hadde samferdselsministeren og justis- og beredskapsminister Grete Faremo et møte for å klargjøre hvordan miljøfartsgrensen skal håndheves. Målet er å ha klargjort nødvendige regelverk for miljøfartsgrense innen november, når den igjen trår i kraft.

– Miljøfartsgrenser vil igjen innføres 1. november 2012. Da skal politiet kjenne seg trygg på regelverket for håndheving, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Onsdag slo lovavdelingen i Justisdepartementet fast at Samferdselsdepartementet har hjemmel til å innføre miljøfartsgrenser, mens en dom fra Borgarting lagmannsrett i en dom i desember mente det er «tvilsomt om såkalt miljøfartsgrense er hjemlet i veitrafikkloven».

Etter dommen har politiet sett gjennom fingrene med dem som bryter miljøfartsgrensen.