Giske lurer på hva Norge skal leve av i framtiden

«Hva skal vi leve av i framtida?», spurte nærings- og handelsminister Trond Giskes 2020-prosjekt seg. Mandag la Giske fram prosjektets sluttrapport. Spørsmålet er ennå ikke besvart.

Giske er likevel fornøyd med arbeidet som er blitt gjort.

– Debatten om verdiskapning i framtiden handler om kommende generasjoners utsikter til å leve gode liv. Målet er at barna våre skal arve et samfunn som er enda bedre enn det vi fikk i arv. Ambisjonen er ikke å gi alle svarene, men å gi et bidrag til debatten om hva vi skal leve av i framtiden. Jeg håper det vil gi inspirasjon til at enda flere deltar i framtidsdebatten, sa Giske mandag.

Rapporten «Norge 2020. Hva skal vi leve av i framtida?» ble lagt fram i forbindelse med det avsluttende møtet i Giskes Norge 2020-prosjekt. Giske etablerte i 2010 to arbeidsgrupper. Den ene besto av 19 yngre ledere fra næringslivet og den andre av 20 yngre tillitsvalgte. De to gruppene har delt erfaringer om trender og utviklingstrekk som påvirker norsk verdiskapning. Giske vil ta med seg innspillene videre.

– Vi må utvikle et sterkt og konkurransedyktig norsk næringsliv hele tiden. Vi kan ikke leve av å være «det rikeste landet i verden». Selv om raske endringer gjør det vanskelig å svare på spørsmålet om hva vi skal leve av i framtiden, er det helt nødvendig å få flest mulig med i debatten om svaret, sa Giske.