Lønnsom omstilling i Alliero-gruppen

Alliero-gruppens foreløpige regnskaper for 2011 viser ytterligere forbedret resultat for kjernevirksomheten og lønnsom drift for gruppen i sin helhet.

Med god likviditet, kapitalsituasjon og ordreserve ser ledelsen positivt på veien videre.

Foreløpige regnskaper for kjernevirksomheten i Alliero AS viser ytterligere forbedret inntjening og lønnsomhet i fjor. Inntektene i Alliero AS økte med 82 millioner kroner til 369,4 millioner kroner, og driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble 15,6 millioner kroner, mot minus 3 millioner kroner i 2010*.

Driften utvikler seg også positivt for gruppen i sin helhet. I følge foreløpige regnskaper økte de totale driftsinntektene med ca 20 prosent, fra ca 351 millioner i 2010 til ca 430 millioner kroner i 2011. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) viser også god forbedring, med et lite overskudd for gruppen i sin helhet.

- Vi har tatt og satt av en del engangskostnader for konsernet i 2011, men er glade for at den underliggende driften utvikler seg positivt for gruppen i sin helhet, sier konsernsjef Amund Alm. - Vi er ydmyke, men ønsker å skape en solid bedrift, med utgangspunkt i lange, solide håndverkertradisjoner.

Ifølge Alm gir dette et godt grunnlag for ytterligere forbedring og strukturering av selskapets tre kjerneområder, som er håndverkstjenester, entrepriser og tekniske tjenester innen elektro/VVS.

- Vi ser resultater av målrettet omstillingsarbeid og iherdig innsats fra medarbeidere på alle nivåer. Med lønnsom drift, bedret likviditet og god kapitalsituasjon og ordrereserve, ser vi positivt på inneværende år. Vi er nå i en fase med integrering og samordning av alle deler av virksomheten, og vurderer fortløpende aktuelle grep for å utnytte potensialet fullt ut, sier Alm.