Pusser mer opp

Markedet for ROT (Renovering Ombygging Tilbygg) fortsetter å vokse.

- Vi forventer en vekst i både ROT yrkesbygg-, og ROT boligmarkedet for hele prognoseperioden. Lav arbeidsledighet og høy befolkningsvekst bidrar til at etterspørselen etter ROT-tjenester vil stige jevnt. Veksten i husholdningenes realdisponible inntekter er forventet å ligge mellom 3 og 4 % frem til 2014. Dette vil være med på å øke etterspørselen etter ROT-tjenester. En annen indikasjon på utviklingen i ROT-markedet er omsetningen av bruktboliger, heter det i en melding fra BNL.

Nedjusterte prognoser fra SSB for vekst i BNP og privat forbruk gjør at Byggenæringens Landsforening (BNL) velger å nedjustere prognosene noe for 2012-2013 for igangsetting av boliger

Nye prognoser (fra desember 2011) viser en noe svakere vekst i fastlands-BNP, i størrelsesorden 2,5%, og arbeidsledigheten forventes å stige noe i år og i 2013. Dette kan føre til en lavere etterspørsel etter boliger enn anslått i BNLs september-rapport, der veksten i Fastland-Norges økonomi ble anslått til vel 3% i 2012 og 2013.

Da vekstutsiktene for norsk økonomi fremstår noe svakere, og fordi trusselen om nedgangstider i euroområdet er rykket nærmere, venter de ikke lenger noen vekst i igangsettingen av næringsbygg i 2012 og 2013 sammenliknet med 2011.