Førpremiere på Cat 8-tonner

Caterpillar lanserer i disse dager en helt ny 8 tonns minigraver, Cat 308E CR. I den forbindelse vil Pon Equipment vise frem maskinen på utvalgte steder i Norge.

Cat 308E CR er en helt ny maskin som vil erstatte forrige Cat 308D. E-serien kan i tillegg til nytt design vise en maskin med bedre stabilitet, høyere motoreffekt, høyere hydraulikkapasitet, større svingkrefter og mye bedre plass i førerhytten.

Motorytelsen har økt med 20 prosent til 70hk. Økningen i motorytelsen gjør også at hydraulikkapasiteten øker tilsvarende i tillegg til at både svingkraften og beltekraften øker betraktelig, skriver Pon Equipment i en melding.

308E CR har svingbom som standard. Ifølge Caterpillar har de lykkes med å utvikle en maskin som har stabiliteten og løftekraften til en maskin med fastbom i kombinasjon med alle svingbommens fordeler.

Førerhytta på 308E er større og med bedre plass enn D-modellen. I tillegg til bedre plass inne i førerhytten vil den gi maskinføreren bedre sikt. Føreren vil oppleve enklere inn og utstigning av førerhytte på grunn av en stor hengslet dør og fordi man kan heve konsollen på venstre side.

COMPASS monitor er en nyhet som foruten å fjerne unødvendige knapper i førerhytten gir føreren nødvendig informasjon fra maskinen. Monitoren har en startsperre med sikkerhetskode som hindrer uvedkommende i å kunne starte maskinen. Den har mulighet til å kunne gi kontinuerlig mengde av olje til å drifte redskap og føreren kan enkelt forhåndsprogrammere forskjellig redskap. Man kan også velge øko-modus slik at maskinen jobber på et lavere turtall for å senke drivstofforbruket. Monitoren kan kobles til ryggekamera. Alle disse mulighetene sammen med joystickbetjening med proposjonalstyring gjør ifølge Pon Equipment den nye E-serien til markedets mest avanserte minigraver når det gjelder bruk av hydraulisk redskap,

Pon Equipment har fått låne en prototype fra fabrikk og denne maskinen vil de vise kundene i uke 7 og 8. Følgende steder vil maskinen være tilgjengelig:

Bergen 14. februar, Sandnes 15.-16. februar, Kristiansand 17. februar og Oslo 21.- 24. februar.