Fra festtaler til praktisk handling"

Rv.2 prosjektet har sammen med Skanska Norge AS signert et felles utarbeidet samhandlingsdokument, som gjennom 8 punkter forplikter byggherre og entreprenør til et målrettet samarbeid, skriver vegvesen.no.

I tillegg gir dokumentet føringer for hvordan partene skal finne løsninger på de utfordringer som prosjektet vil stå ovenfor under byggingen av ny bru over Glomma. Fokus på HMS er en annet viktig tema som tas med i samhandlingsdokumentet.

Både Skanska og vegvesenet mener de har gjennomført nybrottsarbeid gjennom denne fasen som resulterte i det omtalte dokumentet.

Skanska Norge AS er meget godt fornøyd med at vegvesenet har tatt grep om de utfordringer som erfaringsmessig ligger i utførelsesfasen, og vegvesenet vil på sin side berømme Skanska for den evne og vilje de har vist når det gjelder å fremme gode forslag for å forebygge tradisjonelle konflikter i utførelsen.

“Nå er fundamentet lagt, og nå gjenstår det harde arbeidet for å lose prosjektet trygt i havn”, sier Geir Ståland i Skanska.

I dokumentet ligger det også forventing om en optimalisering av prosjektet som vil gi økonomiske gevinster for beggeparter.”

Skanska skal bygge entreprise 2 på delstrekningen Slomarka - Kongsvinger på ny firefelts rv. 2 mellom Kløfta og Kongsvinger. I entreprisen ligger blandt annet bygging av en 740 meter lang bru over Glomma.