Sjefsskifte i Icopal

Lederskifte i den norske Icopal-virksomheten. Lars Næss (59) erstattes av dansken Søren Drewsen (45).

Lars Næss har vært leder for Norden generelt og Norge spesielt. Hans nye jobb blir konserndirektør for forretningsutvikling og strategi internasjonalt i konsernet.

– Vi opplever nå en tid hvor det dukker opp mange strategiske muligheter og internasjonale prosjekter som krever ressurser som jeg nå er satt til å jobbe med. Jeg kan ikke være konkret på hva vi arbeider med, men vi har spennende nyheter på vei spesielt innenfor miljø- og energiområdet. Dessuten er infrastruktur er et økende og interessant marked for oss. Jobben blir å se fremover på økonomiske og markedsmessige utviklingsmuligheter som gjør konsernet bedre og sterkere i fremtiden, kommenterer Næss.

Han avviser at lederskiftet signaliserer sterkere styring fra det danske hovedkontoret. Her henviser han til at han fortsatt skal være styreleder for de to norske driftsselskapene, henholdsvis produkt- og entreprenørvirksomheten. Den nye jobben krever ikke tilstedeværelse på hovedkvarteret i Danmark. Derfor vil han fortatt være å finne i kontoret på Fjellhamar.

Dansk sivilingeniør
Det er den danske sivilingeniøren innen bygg, Søren Drewsen, som tar over som norsk Icopal-sjef. Han kom til den danske Icopalorganisasjonen i 2003 som markedsdirektør for så å bli adm. direktør for den danske virksomheten fra 2008 og frem til nå. Han har fortsatt det overordnede ansvaret for de danske virksomheter og har konstituert sin økonomidirektør som dansk Icopal-sjef. Konsernsjef Miguel Kohlmann overtar midlertidig ansvaret for Norden.

Drewsen hadde salgs- og markedserfaring fra oljebransjen og konsulentvirksomhet før han kom til Icopal. Han er gift, men familien forblir boende i Danmark. Jobben i Norge er definert som fulltids som i praksis betyr at han flyr inn til Norge mandag morgen for så å jobbe lange dager før han drar hjem til Danmark i løpet av torsdagen.

– Søren og jeg kjenner hverandre godt. Vi har jobbet nært sammen siden han kom til Icopal. Vi kjenner hverandres verdier og tankesett. Derfor ligger det ikke an til noen uventet ubehagelig snuoperasjon fra en danske som vil endevende det meste. I Danmark og Norden for øvrig har vi samme organisasjonsoppbygging med strategivedtak om også å drive entreprenørvirksomhet, kommenterer Næss.

Drewsen er for øvrig ikke helt ukjent med aktørene på det norske byggmarkedet. Han har jobbet mot Icopals nøkkelkunder som Dansk Trælast og Scandek som opererer i Norge gjennom henholdsvis Neumann Bygg og Nordek/XL Bygg.

Forventer løft
– Icopal-konsernet har klart å holde en stabil aktivitet gjennom finanskrisen og den tøffe perioden Europa nå har vært gjennom. Dette er en styrke. Men det forventes mer av Icopal-ledelsen enn at vi som selskap skal ligge stabilt. Derfor skal vi fremover løfte oss opp på et høyere nivå, kommenterer Drewsen som ser organisk vekst innen utvikling av egne produkter, mens også ekspansjon innen nye markedsområder hvor det kan være snakk om oppkjøp og fusjoner.

Permanent ledelse
– Jeg passerer 60 år i mai. Den jobben jeg har hatt i noen år nå er det ikke lurt at jeg har til jeg blir pensjonist, kommenterer Næss som sammen med Drewsen skal sørge for å etablere en ny permanent leder for den norske virksomheten.

– Her vil jeg jobbe tett sammen med Søren. Sammen skal vi finne den beste for jobben, og vi har nå tid på oss til å finne denne kandidaten, fremholder Næss som opplyser at målet er å ha ny norsk sjef på plass når 2013 ringes inn.

Viktige krav til en ny leder er at vedkommende er markedsorientert og forstår strukturen innen entreprenør- og handelssiden som er selskapets kunder. Dette er viktigere enn teknisk eller økonomisk spisskompetanse.

– Interne kandidater vil selvsagt bli vurdert som interessante. Men selv om slike finnes, er det ikke uvanlig i denne type rekrutteringsprosesser også å finsikte eksterne kandidater, kommenterer Drewsen.

Solid og likvid
Som tidligere meldt i Byggeindustrien har den norske virksomheten ikke bidratt tilfredsstillende til inntjeningen i konsernet de senere årene. Mens produsenten, distributøren og salgsselskapet har operert med hyggelige resultater, har entreprenørvirksomheten vist blodrøde tall. Det er imidlertid tatt grep og ny leder kom på plass i høst. Målet er å bringe entreprenørvirksomheten i balanse allerede i inneværende år.