Gjennomslag i Toventunnelen

Det er blitt hull gjennom fjellet som skal gi en tryggere og kortere forbindelse mellom indre og ytre Helgeland.

Gjennomslaget i går skjedde omtrent midt inne i den 10.6 km lange tunnelen. Det var fylkesråd for samferdsel, Tove Mette Bjørkmo, som fikk æren av å fyre av den siste salva, melder vegvesen.no.

Prosjektleder Steinar Livik sier at gjennomslaget først og fremst er tunnelarbeidernes dag. – Den vil vi gjerne markere sammen med dem. Det er også en fin anledning til å takke entreprenøren for samarbeidet til nå.

Møttes på røysa
Og midt i tunnelen var det flere enn tunnelarbeiderne som kunne møtes. Ordfører Magnar Johnsen i Leirfjord kom fra vest og møtte ordfører Jann Arne Løvdahl i Vefsn fra øst. Med et håndtrykk kunne de nå konstatere at avstanden mellom dem er blitt litt mindre.

Ikke ferdig
Hull igjennom fjellet er en milepæl, men prosjektleder Steinar Livik understreker at det gjenstår mye arbeid. - Nå fortsetter vi med andre oppgaver i tunnelen. Det blir flere aktiviteter samtidig. Vi skal bygge veg, gjøre dreneringsarbeid og vann- og frostsikring. Det betyr at vi har arbeid i og med tunnelen helt fram til den åpnes høsten 2014.