Norconsult-satsing på olje og gass

Norconsult AS har besluttet å intensivere satsingen betydelig mot olje- og gassmarkedet.

Norconsult har siden starten av olje- og gassutvinningen i Norge hatt betydelige oppdrag i forbindelse med utbyggingsprosjekter både på land og offshore. Gjennom disse prosjektene har selskapet opparbeidet lang erfaring og bred tverrfaglig kompetanse innen prosjektering, prosjektledelse og byggeledelse av komplekse prosjekter med stort volum og mange aktører.

Norconsult har nå besluttet å intensivere satsingen mot olje og gass markedet i betydelig grad og er allerede langt på vei med ansettelser og organisering for å kunne møte sine nye kunder med riktig kompetanse og tilstrekkelige ressurser. Den økte satsingen vil primært være rettet mot kunder som har behov for assistanse i tidlige prosjektfaser og med spesiell vekt på «topside». Viktige kunnskapsområder der Norconsult vil kunne bidra, vil være innenfor estimering, prosess og layout, men systemdisipliner og struktur vil også være prioritert.

Research i forkant av satsingen har allerede medført flere kontrakter med blant andre Total Norge AS, Det norske, BW Offshore, Höegh LNG og Statoil ASA.

- Norconsult er et betydelig kompetansehus med stor kapasitet og godt omdømme. Sammen med selskapets sterke økonomi og vilje til satsing, har vi god tro på at Norconsult raskt vil få en enda sterkere posisjon i olje og gass markedet , kommenterer adm. direktør John Nyheim.

Norconsult er Norges største og en av Nordens ledende rådgiverbedrifter rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering. Gjennom ca. 80 års erfaring har selskapet bygget opp et solid fundament som en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt. Norconsult er eiet av de ansatte og har ca 2250 medarbeidere. Selskapets hovedkontor ligger i Sandvika.