Holz100Norge gjenoppstår

Massivtreleverandøren Holz100Norge starter opp igjen etter konkursen for snart ett år siden.

En av de tidligere ansatte, Kai Roger Berget starter virksomheten sammen med patenteieren Erwin Thoma fra Østerrike.

De vil i første omgang levere byggesett fra fabrikkene til Thoma i Tyskland, men skal om tre år etablere en ny fabrikk  i Norge hvis markedet fortsetter å utvikle seg positivt.

Kai Roger Berget har tidligere jobbet som produksjonssjef i fabrikken, og han var med på montering/ferdigstilling av prosjektene. Han sier at Holz100 er det beste alternativet i massivtre markedet.

Han kaller det «Hel ved».

- Det skal gi uttrykk for hvem vi er: solide, til å stole på og du får mye for pengene, sier han i en pressemelding.

Holz100Norge fokuserer på kommunikasjon med kunden, og skal sammen med ingeniørene til Thoma i Østerrike prosjektere og prise byggesettet i massivtre. Kunden forholder seg til Holz100Norge, som monterer bygget og eventuelt utfører tilleggsytelser.

Denne måten å distribuere produktet gjør det mulig å starte opp igjen. Etter konkursen ble lokalene på Braskereidfoss solgt fra boet mens maskinene ble kjøpt og videresendt til Thoma.

Der vil de bli oppgradert for å komme tilbake i ny fabrikk. Det var ingen som viste interesse for boet etter konkursen, men Berget har hatt klokketro på Holz100. Han ser nå fram til å starte opp igjen, og ta steg for steg på veien fram til nyetablering av en fabrikk i Norge.

- Det dreier seg om «magamål» i en bransje som er ung, og som er kapitalkrevende, sier Berget.

I styret sitter Berget, Thoma og Rolf Gunnar Findsrud. Findsrud er siviløkonom og medeier i Duplus AS, som tilbyr strategisk og ledelses kompetanse. Han ble ansatt rett før siste konkurs, men for sent til å kunne hindre utfallet.

Hans tro på produktet gjør at han nå vil bidra med sin kompetanse innen markedsføring og økonomi. Som «gode hjelpere» har Berget flere fra tidligere Holz 100 satsninger. Alle har stor tro på dette produktet. Det har Thoma også, som sier at massivtremarkedet i Norge er det mest voksende markedet i Europa per innbygger.

Holz100Norge blir å treffe på Solør næringshage på Flisa fra februar.