Nordic Waterproofing Group AB kjøper Nortett Bygg AS

Nordic Waterproofing Group har inngått en avtale med Nortett Bygg AS eiere om kjøp av alle selskapets aksjer.

Om Nortett Bygg AS


Nortett har siden sluttet på 1970-tallet (tidl. Paus & Paus) solgt og markedsført produkter for tak, vegg og grunn. Siden starten på 2000-tallet har vi utviklet produktkonsepter for drenering, radontetting, ATB (asfalt takbelegg), vind- og damptetting med mer. Vårt hovedmarked er byggevarehus, hus- og hytteprodusenter i Norge. Nortetts hovedkontor og lager er i Spydeberg. Vår omsetning i 2011 ble på ca NOK 113 mill. Mer informasjon om Nortett: www.nortett.no.

 

Om Nordic Waterproofing Group AB


Nordic Waterproofing er en av Nordens ledende leverandører av vanntetting bygg og konstruksjoner. Hovedsakelig gjelder dette for bitumen, EPDM og TPO baserte produkter for det europeiske markedet. Gruppens produkter benyttes primært i forbindelse med nybygg og renoveringer. Markeder for Nordic Waterproofing Group betjenes med varemerker; Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Hetag Tagmaterialer, Kerabit, KerabitPro og SealEco, som har aner helt tilbake til 1800-tallet. Produksjonsenhetene ligger i Norden med hovedkontor i Höganäs i Sverige. Gruppen består av ett titalls enheter med ca 650 ansatte. Omsetningen i 2011 er ca. på EUR 170 mill.

Overtagelsen er planlagt endelig gjennomført første kvartal 2012 i påvente av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Nordic Waterproofing Group er produsent og betydelig markedsaktør innen taktekkingsprodukter i Finland, Sverige og Danmark. Overtagelsen av Nortett er en strategisk beslutning om å skape en nordisk aktør innen taktekkingsprodukter for skrå- og flate tak i Norden.

Nordic Waterproofing Group strategi er å skape en sterk norsk plattform sammen med Nortett, og øke sin tilstedeværelse til byggevarehandelen, hus- og hytteprodusenter og takentreprenører innen gruppens hovedproduktområder.

- Nordic Waterproofing Group har lenge ønsket å styrke sitt fotfeste i Norge, for å kunne nå gruppens strategi om å være en betydelig aktør i det nordiske markedet innen våre hovedproduktsegmenter. Vi har pekt ut Tak, Vegg og Grunn som våre hovedområder innen vann- og damptette produktløsninger. Vi anser nå med Nortett i gruppen at vår målsetning kan lykkes, sier Mats Lindborg, VD i Nordic Waterproofing AB i en pressemelding.

Nortett har siden tidlig på 2000-tallet jobbet med å bli en kompetanse- og produktleverandør innen hovedsegmentene Tak, Vegg og Grunn.

- Med vår kommende eier, Nordic Waterproofing Group, ser jeg nå mange nye muligheter til å utvikle Nortett til å bli en sterk aktør innen de utvalgte produktområdene. Nortett har ett meget godt omdømme som leverandør til byggevarehandelen, og vist en betydelig vekst de senere år. Nå som markedet er i endring er det meget viktig for oss å ha en sterk industriell eier som kan bidra til en videre vekst og sikre kunder en trygg og løsningsorientert leverandør. Vi skal ikke miste vår identitet, og Nortett som varemerke vil styrkes i den videre prosessen, sier Petter Holth, daglig leder i Nortett Bygg AS.