Mandag startet Økokrim-saken mot Hæhre

Mandag startet rettsaken i Oslo tingrett hvor Hæhre og en tidligere Mesta-ansatt er tiltalt for industrispionasje mot Mesta.

Mesta skriver på sine nettsider at Økokrim vil søke å bevise at en tidligere Mesta-ansatt har tatt med seg malverk, kalkyleverktøy, kalkyler og erfaringsdata fra Mestas tunnelprosjekter.

Disse dataene mener Økokrim at Hæhre har benyttet i sitt anbudsarbeid og på prosjekter de har vunnet.

Rettsaken kommer på bakgrunn av at Hæhre Entreprenør AS fikk et forelegg på 4 millioner kroner, mens den ansatte fikk en bot på 50 000 kroner som ingen av dem vedtok. Da valgte Økokrim å ta saken videre til Oslo tingrett.

– Hæhre Entreprenør AS er sterkt uenige i de faktiske og rettslige premissene forelegget er tuftet på, sier Hæhres forsvarer Espen Skjerven til Aftenposten.

– Generelt er det viktig å forfølge slike saker for å sikre rettferdige og sunne konkurranseforhold. Det er også preventivt for å forebygge misbruk av andre bedrifters investeringer, sier advokat Linn Eckhoff Dolva i Økokrim til samme avis.

5. mars starter sivilsaken der Mesta har saksøkt Hæhre med flere for 407 millioner kroner for grovt illojal opptreden mot Mesta.

Handlingene som skal opp til doms i de to sakene, skal ha skjedd i første halvår i 2008.